Пиріжки з лівером – рецепт приготування

Практично кожне місто, будь то мегаполіс або тисячник, славиться чимось особливим. Один відомий завдяки промисловості, інший – особливою кухні. Пам’ятайте знамениті Орську, або Староміського, пиріжки з лівером, які продавалися на ринках за часів Радянського Союзу? Їх ліпила машина, тому і формою вони відрізнялися особливою – циліндричної, ідеальною.

Багато господині намагалися повторити рецепт, і не раз. Але вдавалося одиницям, і то тільки методом численних спроб і помилок. Якщо вам захотілося згадати приголомшливий смак, а купити Староміський пиріжок ніде, приготуйте його будинку. А рецепт за нами.


Інгредієнти для рецепта


куряче серце – 250 г

Куряча печінка – 250 г

курячі шлунки – 250 г

Цибуля – 250 г

вода – 1,25 л

Пшеничне борошно – 1,5 кг

дріжджі – 50 г

цукор – 50 г

Соняшникова олія – 1-1,25 л

сіль – 1,5 ст. л.

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Приготуйте тісто для пиріжків. Для цього потрібно розвести дріжджі з цукром в теплій воді. Дайте суміші постояти так 10 хвилин, не більше.

·  2. Додайте в воду всю муку і 0,5 ст. л. солі. А тепер гарненько перемішайте тісто. Як тільки ви впораєтеся, накрийте ємність з тістом рушником і поставте в тепле місце підходити. Досить 45 хвилин.Але ми радимо вам ще раз розмішати тісто через 20 хвилин, а потім знову відправити його в тепле місце. Воно вийде дуже рідким. Не переживайте, так і повинно бути.

·  3. Приготуйте начинку, поки тісто підходить. Для цього потрібно взяти курячі серця, печінку і шлунки в рівних пропорціях і пропустити їх через м’ясорубку з крупними гратами.

·  4. Розігрійте пательню і відправте фарш із субпродуктів смажитися до готовності. На це піде приблизно 25 хвилин.

·  5. Посоліть і поперчіть фарш. Сміливі на м’ясорубці цибулю і, поки фарш ще гарячий, додайте до нього овоч. Просто перемішайте інгредієнти. Гасити фарш з цибулею не потрібно. Відставте начинку в сторону і дайте охолонути.

·  6. Нагрійте в каструлі масло для фритюру.

·  7. Змастіть робочу поверхню маслом. Візьміть дві мисочки. Налийте трохи олії в одну і холодну воду – в іншу. Так вам буде зручніше мити і змащувати руки.

·  8. Змастіть чисті сухі долоні маслом і отщіпніте 6 шматочків тесту (6 шматочків на 1 закладку). Тепер ще раз помийте руки і витріть їх насухо. Змастіть їх маслом. Викладіть шматочок тесту на долоню і розплющите його в коржик.

·  9. Викладіть начинку за допомогою ложки і розподіліть її по всій довжині пиріжка. Тепер поверніть тісто рулетом з одного краю. Опустіть пиріжок у фритюр. Ще раз змочіть руки маслом і виконайте те ж ще з 5 шматочками тіста для цієї закладки.

·  10. Смажте до рівномірного рум’яного кольору.

Так як тісто досить рідке, ліпити пиріжки непросто. Ми радимо вам не боятися працювати з ним. Перед тим, як змастити руки олією в черговий раз, гарненько помийте їх і витріть насухо. Ви витратите якийсь час, але, повірте, швидко навчитеся, як потрібно поводитися з таким тестом і начинкою. Готуйте і насолоджуйтеся смачними та хрусткими пиріжками у себе вдома. І друзям розкажіть!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.