Пиріг «Журавлина під ковдрою» – рецепт приготування

Журавлина – одна з найкорисніших ягід. У ній містяться практично всі необхідні людському організму макро – і мікроелементи. Її в’ялять, роблять з неї соки і морси…

Але крім різних напоїв з цієї ягоди виходять ще й чудові десерти. Наприклад, такий пиріг «Журавлина під ковдрою»: ягідки ніби дійсно вляглися спати під пухнастою меренгою.


Інгредієнти для рецепта


Вершкове масло – 200 г

яйце – 2 шт.

Пшеничне борошно – 2 скл.

цукор – 2,5 скл.

журавлина – 2 скл.


Як приготувати


·1 Відокремте білки від жовтків. Приберіть білки в холодильник.

·2 Розітріть жовтки з 1 ст. л. цукру до білого кольору, з’єднайте з розм’якшеним маслом і борошном. Гарненько перемішайте.

·3 Розподіліть тісто за формою так, щоб краю трохи заходили на стінки – так начинка не буде витікати. Випікайте при 200 градусах, поки тісто не стане світло-коричневим.

·4 Розімніть в мисці журавлину з 6 ст. л. цукру (можна і більше). Дістаньте корж з духовки і рівномірно розподіліть начинку.

·5 Збийте охолоджені білки в густу піну. Під кінець всипте невеликими порціями 3/4 скл. цукру, не припиняючи збивати. Покрийте начинку і відправте назад в духовку на 20 хвилин, поки білки не стануть ніжно-коричневими.

Готовий пиріг подавайте теплим або охолодженим з улюбленими напоями. Насолоджуйтесь десертом і діліться рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.