Пиріг з сиром в духовці – рецепт приготування

У кухні Балканських країн є один дуже незвичайний і смачний пиріг, який називають погача. Рецептів відразу кілька. Можна знайти солону погачу і солодку, низьку, як коржик, або квадратну. А начинка як там не є різноманітна: сир, сир, картопля, шкварки, капуста.

Сербська погача – один з найпопулярніших варіантів. По-перше, готувати її просто. По-друге, всі інгредієнти доступні. По-третє, вона дуже смачна. Шарувата, повітряна, ситна погача … Ну що може бути краще?


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 700 г

Сухі дріжджі – 2,5 ч. л.

молоко – 400 мл

яйце – 1 шт.

Вершкове масло – 340 г

цукор – 1 ст. л.

сіль – 0,5 ст. л.

Яєчний жовток – 1 шт.

Адигейський сир – 400 г


Як приготувати


·  1. Підігрійте молоко. Залийте ним сухі дріжджі і відставте в сторону на 10 хвилин. Потім додайте пшеничне борошно, яйце, 100 г вершкового масла, а також цукор і сіль. Замісити дріжджове тісто.

·  2. Готове тісто перекладіть в глибоку ємність. Обов’язково накрийте його чистим рушником або ж харчовою плівкою. Помістіть ємність з тістом в тепле місце. Воно повинно збільшитися в обсязі хоча б в 2 рази.

·  3. Поки ваше тісто підходить, натріть адигейський сир на тертці. Виберіть саме крупну тертку.

·  4. Перекладіть тісто з ємності на чисту поверхню. Спочатку його потрібно ще помісити, а потім розрізати приблизно на 12 однакових шматочків.

·  5. Візьміть квадратну форму розміром 28 х 28 см. Змастіть її 10 г вершкового масла.

·  6. Візьміть 1 з 12 нарізаних шматочків дріжджового тіста і розкачати його в тонкий пласт. Він повинен бути приблизно однакового розміру з формою для випікання. Покладіть розкачане тісто на дно форми.

·  7. Розтопіть 230 г вершкового масла. Візьміть кулінарну пензлик і змастіть маслом тісто в формі.

·  8. Тепер виконайте те ж саме з наступним шматочком тесту: розкачайте, покладіть поверх першого шару і змастіть вершковим маслом. Посипте його сиром. У той час, як розгортати потрібно все шматочки, то змащувати вершковим маслом варто все, крім останнього, а посипати сиром необхідно тільки кожен другий.

·  9. Візьміть гострий ніж і наріжте пиріг на квадратики. Переконайтеся, що лезо ножа проходить через всі шари, досягаючи дна форми.

·  10. Ще раз накрийте весь пиріг плівкою і відправте його в тепле місце. Зачекайте, поки він збільшиться в об’ємі в 2 рази.

·  11. Після цього збийте 1 жовток і змастіть ним верхній шар.

·  12. Прогрійте духовку до 180 ° С. Надішліть погачу випікатися протягом 40 хвилин.

Погачу можна посипати кмином або пряними травами, а можна і зовсім не посипати. Серед розмаїття борошняних кондитерських виробів погача заслужено займає одне з перших місць. А так як випічка ламається порційно, такий пиріг – ідеальний варіант для пікніків. Розкажіть друзям про новий рецепті!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.