Тип:
Другі страви
Час:
180 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 4
Випічка, Закуски Курка
Пиріг з м’ясом, картоплею та листковим тестом — страва татарської кухні. Називають його «кубите» або «кубете», подають з чашкою гарячого бульйону, в якому плаває ароматні шматочки моркви і цибулі.
Листкове тісто замісити самі або купіть заморожене. Начинити його можна куркою, хоча в оригінальному рецепті вказана яловичина. Отже, почнемо кулінарний експеримент, впевнені, що він буде вдалим!
Інгредієнти для рецепта
Куряче філе – 400 г
Листкове тісто – 500 г
Картопля – 3 шт.
Цибуля – 2 шт.
Яєчний жовток – 1 шт.
Соняшникова олія – 2 ч. л.
Овочевий бульйон – 100 мл
Як приготувати
· 1 Курячу грудку (можна зі шкіркою) наріжте, посоліть і поперчіть. Залиште на 30 хвилин у холодильнику.
· 2 Розморожене тісто тонко розкачайте і викладіть на змащене маслом деко.
· 3 Картопля очистіть і наріжте скибочками, а цибулю — півкільцями.
· 4 Викладіть на тісто спочатку картоплю, потім курку, зверху цибулю.
· 5 З’єднайте куточки тесту так, щоб повністю сховати начинку. В середині залиште отвір і заткніть його шматочком тесту або луковкой. Змастіть пиріг жовтком.
· 6 Випікайте при 180 градусах 1 годину. Кожні 20 хвилин вливайте в отвір частину бульйону.