Пиріг з картоплею в духовці – рецепт приготування

Галицька кухня особлива. У ній мирно уживаються традиції і страви відразу кількох народів, які жили і досі живуть на території Галичини. Предки сучасних галичан інтенсивно обмінювалися кулінарними знаннями і вміннями, а після передали свої рецепти і напрацювання нащадкам. Останні, в свою чергу, з радістю готові поділитися секретами з тими, хто любить готувати.

Галицький пиріг – особливе блюдо у місцевих жителів. Ті, кому пощастило бувати на народних гуляннях Галичини, стверджують, що на столі завжди можна знайти цей пиріг. Інгредієнти, які ми часто використовуємо для інших страв, спритно об’єднані в цьому рецепті. І знаєте, тут вони «звучать» по-іншому!


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 500 г

гречка – 150 г

Пшеничне борошно – 640 г

Сало – 200 г

Цибуля – 2 шт.

часник – 2 зуб.

морква – 1 шт.

дріжджі – 30 г

яйце – 1 шт.

цукор – 25 г

Соняшникова олія – 40 мл

сіль – 15 г

Чорний перець (мелений) – 3 г

вода – 1,6 л


Як приготувати


·  1. Замісити тісто. Покришите дріжджі в миску і додайте до них цукор. Масу потрібно залишити приблизно на 5 хвилин, поки дріжджі розпустяться.

·  2. Поставте на вогонь 2 сотейника. У перший наберіть 300 мл води. У другій – 1 л води. Вода в маленькому сотейнику повинна прогрітися до 40 ° С, а у великому – закипіти.

·  3. Залийте дріжджі теплою водою (300 мл). Додайте до них 0,5 ч. л. солі і перемішайте всі інгредієнти.

·  4. Підсипте частина борошна (320 г) і замісіть тісто. Своєю консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. Не забудьте додати 2 ст. л. соняшникової олії.

·  5. Додайте решту борошна і замісити тісто руками.

·  6. Готове тісто потрібно накрити чистим рушником і відправити в тепле місце на 40 хвилин. За цей час воно підійде і буде придатним для використання.

·  7. Поки ваше тісто підходить, приготуйте начинку. Поставте відварювати картопля в другій сотейник з киплячою водою.

·  8. Поставте ще один сотейник з водою (300 мл) на вогонь і закип’ятіть воду. Запарте гречану крупу водою в співвідношенні 1: 2 і накрийте кришкою.

·  9. Наріжте сало кубиками 5 х 5 мм. Витопите його на сковорідці, щоб утворилися шкварки.

·  10. Наріжте цибулю кубиками приблизно 5 х 5 мм. Натріть моркву на дрібній тертці. Дрібно наріжте часник.

·  11. Надішліть нарізані овочі на сковорідку до шкварками. Перемішайте все і обсмажуйте до легкого золотистого кольору.

·  12. Зробіть пюре з готового картоплі, додайте в нього овочі зі сковороди і запарених гречку.

·  13. Поперчіть і посоліть всю масу і гарненько перемішайте.

·  14. Розкачайте готове тісто в пласт. У вас має вийти квадрат розміром 40 х 40 см і товщиною 1 см. Нерівні краї можна підрівняти звичайним кухонним ножем. Не викидайте обрізки: їх можна використовувати під час прикраси пирога.

·  15. Візьміть начинку і викладіть її на тісто гіркою. Відстань між начинкою і краями тесту повинно бути приблизно 10 см.

·  16. Тепер візьміть 2 протилежні кути тесту і з’єднайте їх над начинкою. Виконайте те ж саме з двома що залишилися кутами квадрата. Зліпити все краї тіста пальцями.

·  17. Застеліть деко пергаментом і змастіть пергамент рослинним маслом. Викладіть на нього пиріг швами донизу. Використовуйте шпажку, щоб зробити проколи. Надайте пирога красиву форму.Орієнтовна висота сирого пирога повинна бути 5 см.

·  18. Візьміть обрізки тесту, які у вас залишилися. Розкачайте їх в прямокутник. За допомогою ножа відріжте 2 однакові смужки і зробіть з них джгутик. Такий джгутик викладається по зовнішньому краю пирога на деку.

·  19. Зробіть кружечки з тіста, використовуючи чарку. Сформуйте з гуртків пелюстки, стиснувши їх з одного боку. Пелюстками можна прикрасити весь пиріг.

·  20. Влийте яйце в миску і збийте його. Змастіть пиріг яєчною масою.

·  21. Розігрійте духовку до 180 ° С.

·  22. Надішліть пиріг в духовку на 40 хвилин.

Такий пиріг можна їсти теплим. Але і вже остигле тісто з начинкою теж дуже смачне. На Галичині жодне свято не обходиться без цієї страви. У багатьох країнах Європи його теж готують за особливим приводу.Редакція «З Смаком» радить і вам спробувати приготувати пиріг, адже всі інгредієнти точно знайдуться.Не забудьте розповісти нам про результати.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.