Пиріг з бананами — Рецепт приготування

пиріг з бананами рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
65 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 4
Випічка Та Десерти

Французький пиріг-перевертиш з карамелізованими яблуками і ніжним тістом називають татен. Авторами такої методики випікання вважаються жили в XIX столітті у Франції сестри Стефані і Кароліна Татен, які як-то помилково виклали у форму для випічки яблука з карамеллю, а потім накрили тестом. Невідомо, наскільки історія правдива, головне, що рецепт такого смачного пирога все ж існує.

Пропонуємо трохи відхилитися від класичного варіанту приготування — спекти татен з бананами. Такий пиріг виходить дуже ніжним, м’яким і солодким. Банани пахнуть божественно! Варто спробувати.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 1,5 скл.

Вершкове масло – 150 г

Яйце – 1 шт.

Коричневий цукор – 100 г

Цукор – 2 ст. л.

Сметана – 125 г

Розпушувач – 1 ч. л.

Сіль – 1 трісок.

Банан – 4 шт.


Як приготувати


·  1 Борошно просійте, додайте 2 ст. л. звичайного цукру, розпушувач, сіль, сметану, яйце і 100 г розм’якшеного масла.

·  2 Замістити тісто і відправте його в холодильник на 30 хвилин.

·  3 масло розтопіть в сковороді, додати коричневий цукор. Постійно помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.Перелийте карамель у форму для запікання.
пиріг з бананами рецепт приготування

·  4 Банани розріжте навпіл, потім кожну частину ще вздовж. Викладіть половинки на дно форми з карамеллю.
пиріг з бананами рецепт приготування

·  5 Дістаньте тісто з холодильника, розкачати. Викладіть його поверх бананів, краю загніть всередину.
пиріг з бананами рецепт приготування

·  6 Випікайте в духовці при 200 градусах 35-40 хвилин.

·  7 Готовий пиріг накрийте стравою і переверніть, акуратно зніміть форму.
пиріг з бананами рецепт приготування

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.