Пиріг з баклажанів – рецепт приготування

Якщо заходить мова про красивому блюді, то багато тут же згадують про десертах. Але кулінари знають, що ефектно подати можна навіть запечені овочі.

Пиріг з баклажанів і томатів – доказ того, що і домашньої кулінарії властива креативність. Подайте такий пиріг на друге – ваші близькі переконаються, що ситна і смачна їжа може бути і без м’яса.


Інгредієнти для рецепта


баклажан – 2 шт.

Листкове тісто – 250 г

помідор – 2 шт.

моцарелла – 100 г

Сир фета – 50 г

базилік – 0,5 ч. л.

Чорний перець (мелений) – за смаком

сіль – за смаком

Оливкова олія – 1 ст. л.

Томатний соус – 2 ст. л.


Як приготувати


·  1. Баклажани вимити, поздовжньо наріжте тонкими скибочками, потім видаліть плодоніжки.

·  2. Замочіть баклажани в підсоленій воді на 20 хвилин, потім дістаньте і обсушити.

·  3. Листкове бездріжджове тісто розкачати, застеліть пластом змащену маслом форму для випічки.

·  4. Тісто змастіть томатним соусом.

·  5. Помідори наріжте кружальцями, моцарелу порвіть на невеликі шматочки.

·  6. Викладіть на тісто скибочки баклажанів, сформувавши квітка. Між скибочками помістіть помідори, фету, шматочки моцарели.

·  7. Посоліть і поперчіть блюдо, присипте сушеним базиліком і полийте оливковою олією.

·  8. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Готово!

Баклажани можна або любити, або не вміти готувати! Якщо ж ви байдуже ставитеся до запеченим овочам, спробуйте їх замаринувати. А корисні рецепти надсилайте близьким.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.