Пиріг з абрикосами на пісочному тісті – рецепт приготування

Абрикос – саме уособлення літнього сонця! Представляємо найсмачніший, найяскравіший пиріг з абрикосами всіх часів і народів. Смак – незрівнянний, а готується при цьому він дуже швидко. Тонкий, хрусткий пісочний корж і соковита, кисло-солодка начинка – поєднання найбільш виграшне!

Хочете підкреслити смак абрикосів в пирозі – використовуйте абрикосовий джем, якщо ж хочете зіграти на контрасті – сміливо промазуйте корж джемом з чорної смородини, чорниці або малини. Добавка у вигляді фундука, мигдалю або волоських горіхів вітається!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 250 г

Вершкове масло – 125 г

цукор – 3 ст. л.

Яєчний жовток – 1 шт.

сіль – 1 трісок.

абрикоси – 750 г

абрикосовий джем – 2 ст. л.

вода – 1 ст. л.


Як приготувати


·  1. Борошно просійте, додайте олію кімнатної температури, нарізане кубиками, жовток, сіль, 1 ст. л.цукру, воду. Перемішайте (розітріть руками). Зберіть вийшла крихту в кого, оберніть харчовою плівкою і приберіть на 30 хвилин в холодильник.

·  2. Підготуйте абрикоси. Зробіть на кожному хрестоподібні надрізи, ошпарьтеокропом, потім обдайте холодною водою. Розріжте, витягніть кісточки.

·  3. На посипаною борошном поверхні розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 0,5 сантиметра.Викладіть пласт в змащену маслом форму діаметром 24 сантиметри так, щоб залишився невеликий бортик.

·  4. Тісто змастіть джемом, зверху розкладіть половинки абрикосів впритул і зрізом вгору. Абрикоси посипте цукром і відправте пиріг на 30 хвилин в розігріту до 220 градусів духовку.

Пиріг однаково смачний і гарячим, і холодним. З ванільним морозивом або зі збитими вершками ласощі просто незрівнянно. Цим рецептом точно варто поділитися з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.