Пиріг з абрикосами на пісочному тісті – рецепт приготування

Пиріг з абрикосами на пісочному тісті   рецепт приготування

Абрикос – саме найкраще уособлення літнього сонця! Представляємо найсмачніший, найяскравіший пиріг з абрикосами всіх часів і народів. Смак – незрівнянний, а готується при цьому він дуже швидко. Тонкий, хрусткий пісочний корж і соковита, кисло-солодка начинка – поєднання найбільш виграшне!

Якщо хочете підкреслити смак абрикосів в пирозі – використовуйте абрикосовий джем, якщо ж хочете зіграти на контрасті – сміливо промазуйте корж джемом з чорної смородини, чорниці або малини. Добавка у вигляді фундука, мигдалю або волоських горіхів вітається!

Інгредієнти для рецепта

  • Пшеничне борошно – 250 г
  • Вершкове масло – 125 г
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сіль – 1 трісок.
  • Абрикоси – 750 г
  • Абрикосовий джем – 2 ст. л.
  • Вода – 1 ст. л.

Як приготувати

·  1) Борошно просійте, додайте вершкове масло кімнатної температури, нарізане кубиками, жовток, сіль, 1 ст. л. цукру, воду. Перемішайте (розітріть руками). Зберіть крихту яка вийшла в комочок, оберніть харчовою плівкою і приберіть на 30 хвилин в холодильник.

·  2) Підготуйте абрикоси. Зробіть на кожному хрестоподібні надрізи, ошпарьте окропом, потім обдайте холодною водою. Розріжте, витягніть кісточки.

·  3) На посипаній борошном поверхні розкачайте тісто в пласт, товщиною приблизно 0,5 сантиметра. Викладіть пласт в змащену маслом форму діаметром 24 сантиметри так, щоб залишився невеликий бортик.

·  4) Тісто змастіть джемом, зверху розкладіть половинки абрикосів впритул і зрізом вгору. Абрикоси посипте цукром і відправте пиріг на 30 хвилин в розігріту до 220 градусів духовку.

Пиріг однаково смачний і гарячий, і холодний. З ванільним морозивом або зі збитими вершками ласощі просто незрівнянні.

Пиріг з абрикосами на пісочному тісті — Відео:


Цим рецептом точно варто поділитися з друзями!

 

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.