Пиріг маковник — Рецепт приготування

пиріг маковник рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
60 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 5
Вегетаріанські Випічка

Напевно, складно знайти людину, яка не любить випічку з маком. Хрускіт макових зерняток просто чудовий. А в поєднанні з повітряним тестом смак виробів з маком стає ще краще.

Не варто забувати і про корисні властивості маку. У його насінні присутні білки, вуглеводи, клітковина, вітаміни А, С, Е, групи В, фосфор, магній, калій, натрій, кальцій, селен, марганець, залізо, мідь і цинк.

Макові насіння покращують травлення, лікують шлункові захворювання, а також позбавляють від безсоння.

Кращим рецептом страви, в якому присутня велика кількість маку, є маковник. Готувати його нескладно, але при цьому смак просто бомбезний!


Інгредієнти для рецепта


Яйце — 4 шт.

Цукор — 1 скл.

Вершкове масло — 125 г

Мак — 1 скл.

Розпушувач — 1 ст. л.

Пшеничне борошно — 1 скл.

Волоські горіхи — по смаку


Як приготувати


·  1 Поставте каструлю з водою на вогонь. Проваріть мак 5 хвилин.

·  2 Накрийте каструлю кришкою. Дайте маку набрякнути в окропі. Через 20 хвилин процідіть його через сито.

·  3 В окремій ємності збийте жовтки з цукром і маслом. Всипте мак, борошно і розпушувач.

·  4 Збийте білки до м’яких піків. Акуратно введіть їх у тісто.

·  5 Викладіть тісто у форму, змащену вершковим маслом. Зверху присипте горіхами. Випікайте маковник в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.