Пиріг курник – рецепт приготування

На Русі цей пиріг називали царським. І цілком заслужено. Пекли його виключно по великих церковних свят (на Трійцю і Великдень) і на весілля. У начинку весільного пирога додавали багато зерен пшениці.Існувала традиція розламати великий курник над головами молодят. Зерна, посипають голови молодих людей, символізували процвітання, удачу і достаток.

З тих пір пройшло чимало часу. Більшість традицій канули в лету. Але рецепт справжнього курникадосі користується великою популярністю. Ми вирішили не обходити його стороною і дозволити вам скористатися легким рецептом смачної випічки з куркою.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 0,5 кг

маргарин – 100 г

сметана – 100 г

яйце – 2 шт.

сода – 0,5 ч. л.

сіль – 1 ч. л.

Картопля – 300 г

Цибуля – 100 г

Куряче філе – 250 г

Чорний перець (мелений) – за смаком

зелень – 50 г

вода – 1 ст. л.

Соняшникова олія – 2 ст. л.

оцет – 0,5 ч. л.


Як приготувати


·  1. Візьміть глибоку миску. Розм’якшіть в ній маргарин і додайте до нього сметану 20% – ї жирності.Гарненько перемішайте ці два інгредієнти до однорідної консистенції.

·  2. Збийте вінчиком яйце в окремому посуді. Додайте яйце в масу з маргарину і сметани.

·  3. Погасіть соду столовим оцтом і додайте її в ємність зі сметаною і маргарином. Не забудьте додати 0,5 ч. л. солі.

·  4. Просійте пшеничну муку і введіть її в загальну масу. Робіть це поступово, перемішуючи масу.

·  5. Замісити тісто і накрийте його рушником. Відставте тісто в сторону на 30 хвилин.

·  6. Візьміться за приготування начинки. Для цього наріжте куряче філе невеликими шматочками.

·  7. Почистіть картоплю і наріжте його кубиками. Очистіть цибулю і наріжте його півкільцями.Подрібніть зелень.

·  8. Змішайте в окремій посудині зелень, куряче філе, цибуля і картопля. Додайте сіль і перець.

·  9. Розділіть тісто на дві нерівні частини. Візьміть деко і змастіть його рослинним маслом. Розкачайте більшу частину і викладіть тісто на деко так, щоб краї звисали.

·  10. Викладіть готову начинку на пиріг і додайте воду, щоб начинка не стала занадто сухою під час випікання.

·  11. Розкачайте другу частину тесту, накрийте начинку і защипніть краю.

·  12. Збийте вінчиком жовток і змастіть пиріг.

·  13. Розігрійте духовку до 180 ° С і відправте пиріг випікатися на півтори години.

Пиріг буде ще смачніше, якщо подати його з томатним, вершковим, грибним або сирним соусом. Також можна спекти стопку млинців за своїм рецептом. Викладіть кілька млинців на деко замість тесту, щоб краї звисали з бортів форми. Змастіть всі млинці майонезом або сметаною, викладіть шар начинки, зробіть ще один шар з млинців і випікайте протягом 15 хвилин. Оригінальний пиріг готовий. Пробуйте і діліться враженнями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.