Пиріг із зеленню – рецепт приготування

Створення пирога, як правило, включає в себе всього три етапи: тісто, начинка, оформлення. У цьому його принадність і його підступність! Навіть найпростіші пироги можуть вийти або не вийти, але у «Зі Смаком» припасений один відомий рецепт, успіх якого гарантовано!

Пиріг з зеленою цибулею і яйцем вже давно зайняв почесне місце в слов’янській кухні, але його прадідом безумовно був осетинський пиріг з зеленню. Осетинські пироги славляться своєю начинкою і тонким тестом, адже тонке тісто – показник майстерності господині. Ми будемо не такі самі і додамо в тісто дріжджі.


Інгредієнти для рецепта


сметана – 100 г

яйце – 5 штук.

Сухі дріжджі – 35 г

Вершкове масло – 100 г

цукор – 2 ст. л.

сіль – 1 ч. л.

Мал – 100 г

Цибуля – 1 шт.

петрушка – за смаком

Зелена цибуля – за смаком

кріп – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

Пшеничне борошно – 300 г

вода – 3 ст. л.


Як приготувати


·  1. Розведіть дріжджі в теплій воді з цукром. Збийте яйця, додайте сметану і розтоплене масло. Ще раз збийте. Потім додайте дріжджі, половину чайної ложки солі і борошно. Замісити тісто і залиште його підніматися на годину-другу.

·  2. Готуємо начинку. Оставаріте яйця і рис. Обсмажте дрібно нарізану цибулю. Яйця наріжте дрібними кубиками, змішайте з рисом і посіченою зеленню. Додайте пів чайної ложки солі, чорний перець, зелений і обсмажену цибулю.

·  3. Тісто розділіть на дві нерівні частини і розкачайте. Велику використовуйте як основу, на яку викладіть начинку, а меншою частиною накрийте. Заліпіть тісто по краях. Випікайте пиріг з яйцями і зеленню в духовці 35 хвилин при 180 градусах.

Цей пиріг отримав назву «Полустаканнік» за те, що всі інгредієнти для тіста (крім борошна) вимірюються однією половиною склянки. Його також готують з м’ясною начинкою, при цьому підходить будь-яке м’ясо. Додайте в пиріг з м’ясом трохи обсмаженого лука, і він буде соковитим. Для начинки з зеленню використовуйте спеції, які вам більше подобаються, а прикрасити тісто зверху рекомендуємо кунжутом. Підрум’яниться, кунжут придбає чудовий аромат і додасть гарний вид виробу.Поділіться рецептом з іншими!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.