Перевірка на якість продуктів

Всі ми хочемо купувати якісні та свіжі продукти, але, на жаль, не всі на прилавках можна назвати таким. Деякі недобросовісні продавці намагаються підсунути нам кота в мішку.

Для того щоб вивести їх на чисту воду, вам знадобляться ці 9 простих лайфхаков. З їх допомогою ви зможете визначити якість продуктів. Також в цьому вам знадобляться елементарні знання з хімії і кілька корисних речей.

Як визначити якість продуктів

·  Мед

Вмочіть черствоватий хліб в рідкий мед. Якщо борошняний виріб розм’якне — значить, продукт додали цукор.

·  Сир

Якщо ви хочете визначити, чи є в сирі крохмаль, капніть на нього трохи йоду. Якщо крохмаль присутній, сир посиніє.

Якщо ви запідозрили наявність пальмової олії в сирі, залиште його на деякий час при температурі 20 градусів. Хороший сир за день трохи закисне. Той, який містить пальмову олію, злегка пожовтіє, але не змінить смак і запах.

·  Вино

Наповніть глибоку посудину водою, а вино наберіть в невелику ємність з вузьким горлечком.

Горлечко затисніть пальцем, а саму ємність опустіть у воду. Потім заберіть палець. Справжнє вино без домішок не повинно змішуватися з водою зважаючи різної щільності. Якщо ж напій забарвити воду, то ви придбали підробку.

·  Свинина

Щоб купити якісну свинину, а не м’ясо кнурців, потрібно нагріти спицю і проткнути нею м’ясо. При цьому м’ясо кнурців буде видавати неприємний запах.

·  Ковбаса

Облийте ковбасу горілкою. Якщо м’ясний виріб почервоніє, значить, воно вже почало псуватися і його підфарбовували фуксином.

·  Вершкове масло

Дістаньте вершкове масло з морозильної камери і вдар ним об стіл. Якщо воно містить воду, тоді неодмінно розколеться. Якісний продукт злегка деформується.

На наявність рослинних жирів масло можна перевірити так: налийте на нього невелику кількість теплої горілки. Якщо вона стане каламутною, в маслі присутні ці шкідливі речовини.

·  Яйця

Покладіть яйця в банку з водою. Якщо вони свіжі, тоді підуть до дна, якщо немає — спливуть.

·  Гарбуз

Ще наші бабусі користувалися цим методом: потрібно увіткнути в гарбуз шпильку. Якщо входить важко, значить, овоч дозрів. Якщо легко, значить, немає.

·  Горілка

Покладіть в горілку шматочок очищеної картоплі, якщо рідина стане рожевою, значить, у ній є метиловий спирт.

А як ви перевіряєте якість продуктів? Поділіться з нами своїм досвідом в коментарях. Також не забудьте розповісти друзям про цієї статті!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.