Печиво савоярді – рецепт приготування

Савоярді (в перекладі з італійської «дамські пальчики») – ніжне бісквітне печиво довгастої форми. Воно легко вбирає вологу і рідина, стаючи дуже м’яким. Тому його часто використовують для приготування різних десертів. Винахід савоярді приписують двору герцогів Савойський, коли в кінці XV століття подібне печиво спекли на честь візиту французького короля. А через деякий час бісквітне ласощі отримало статус офіційно визнаного печива Савойї.

Савоярді – невід’ємний інгредієнт популярного італійського десерту з кремом з маскарпоне – тірамісу.Немає нічого складного в приготуванні домашнього печива: виходить набагато економніше і навіть смачніше. Щоб рівномірно розподілити рідке тісто на пергаменті, доведеться трохи постаратися, але трохи практики – ваше савоярді буде не гірше, ніж у європейських кондитерів!


Інгредієнти для рецепта


яєчні білки – 3 шт.

Яєчний жовток – 2 шт.

Цукрова пудра – 30 г

цукор – 60 г

Пшеничне борошно – 50 г


Як приготувати


·  1. За допомогою міксера збийте білки до м’яких піків. Додайте 30 г цукру і продовжуйте збивати до розчинення кристалів. Маса повинна вийти гладенькою.

·  2. Цукор, що збийте з жовтками до пишності.

·  3. Акуратно за допомогою лопатки введете білки в жовткову суміш. Перемішайте. Додайте борошно.

·  4. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадити довгасті смужки довжиною 10-12 см на деко, застелене пергаментом. Посипте половиною від кількості цукрової пудри через сито. Залиште на 10-15 хвилин. Знову посипте пудрою.

·  5. Випікайте 10-12 хв. при температурі 190-200 градусів.

Хрустке ласощі готово! На виході виходить приблизно 36 штук. Тепер ви зможете пригощати друзів італійськими десертами частіше. Швидше діліться рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.