Тип: Десерти
Час: 50 хвилин
Складність: Легко
Порцій: 5
Для виготовлення апетитного печива у вигляді грибочків не потрібно спеціальних фігурних форм для випічки. Маленька хитрість допоможе зробити реалістичні печериці з смачного пісочного тіста.
Ласощами захочеться похрумтіти не тільки дітям, але і дорослим, які напевно пам’ятають смак цього печива ще з дитинства. Відмінний рецепт для любителів нестандартної випічки: такі грибочки чудово прикрасять ваш стіл.
Інгредієнти
- Вершкове масло – 200 г;
- Цукрова пудра – 200 г;
- Ванільний цукор – 1 ч. л.;
- Сіль – 0,25 ч. л.;
- Сода – 1 ч. л.;
- Яйце – 2 шт.;
- Пшеничне борошно – 400 г;
- Крохмаль – 2 ст. л.;
- Сметана – 125 мл;
- Какао-порошок – 50 г.
Як приготувати
1) У мисці змішайте сухі інгредієнти: цукрову пудру, ванільний цукор, сіль, соду, 250 г борошна і крохмаль.
2) Розімніть вершкове масло і перетріть його з сухою сумішшю, додайте одне яйце, один жовток і сметану.
3) Додаючи частинами борошно, замістить тісто, відправте його в холодильник на півгодини.
4) Скатайте з тіста маленькі кульки. Горлечко пляшки (пластикової) опустіть у воду, а потім в какао, притисніть кожен шматочок тіста, формуючи ніжку гриба.
5) Викладіть «печериці» на деко з пергаментом. Випікайте протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Печиво «Печериці» – рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:
Готуйте з задоволенням та не забувайте ділитися нашими рецептами з друзями!
А нам напишіть будь ласка, як у вас вийшло приготувати печиво «Печериці» за нашим рецептом? Чекаємо на ваш відгук!