Існує маса способів приготування печива. Методом проб і помилок ми знаходимо рецепти, які припадають до смаку і кишені. У кожної господині свої секрети: особливі інгредієнти, унікальні техніки.Грузинське печиво «Када» запам’ятовується гостям своїм відмінним смаком.
На перший погляд, воно досить незвичайне і залишається тільки здогадуватися, з чого його готують.Насправді, рецепт дуже простий. Якщо у вас є час і бажання готувати, беріться за справу.
Інгредієнти для рецепта
Пшеничне борошно – 720 г
Вершкове масло – 300 г
кефір – 250 мл
яйце – 2 шт.
сіль – 2 щеп.
розпушувач – 1 ч. л.
цукор – 180 г
Грецькі горіхи – 150 г
Як приготувати
· 1. Почніть з приготування тіста. Для цього потрібно змішати 480 г борошна з дрібкою солі і розпушувачем. Висипати все гіркою на суху робочу поверхню столу. Зробіть в гірці лунку, натріть в поглиблення 200 г вершкового масла, додайте яйце і кефір. Замісити тісто з усієї маси, а після розділіть його на три рівні частини. Кожну частину загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 2-5 годин.
· 2. Приступайте до приготування начинки. Перетріть 100 г м’якого вершкового масла з дрібкою солі і цукром. Як тільки у вас вийде однорідна маса, додайте 240 г борошна і перетріть все в крихту.Подрібнені волоські горіхи потрібно додати в уже готову начинку і перемішати все. Розділіть начинку на 3 частини.
· 3. Дістаньте з холодильника один охолоджений кульку тесту і розкачати його в прямокутник.Товщина тесту повинна становити 0,5 см.
· 4. Рясно посипте прямокутник однією частиною начинки. Залиште невелику кількість начинки, щоб потім посипати печиво зверху.
· 5. По довгому краю скрутіть тісто рулетом. Злегка притисніть тісто і за допомогою фігурного ножа наріжте його шматочками по 3-5 см. Якщо ви готуєте печиво на святковий стіл, рулет можна нарізати ромбиками. Виконайте те ж саме з рештою кульками тесту.
· 6. Збийте одне яйце віночком.
· 7. Застеліть деко пергаментним папером, викладіть печиво, змастіть його збитим яйцем, посипте начинкою і відправте в духовку. Випікати печиво потрібно при температурі 180 С.
Коли печиво охолоне, перекладіть його в пластиковий контейнер. Тоді воно буде свіжим протягом декількох днів. Обов’язково збережіть рецепт і поділіться ним з друзями. Нехай грузинське печиво стане прикрасою вашого столу!