Печиво «Грильяж» – рецепт приготування

Похлебиваешь, бувало, ароматний чайок, а рука сама тягнеться до чогось смачного. Чи помічали за собою таке? Щоб не спонсорувати виробників шоколадних батончиків, пропонуємо готувати солодощі до чаю самостійно. Дешевше і безпечніше. А хрустке печиво «Грильяж» – диво, яке смачне!

Волоські горіхи можете замінити мигдалем, фундуком або арахісом. Щоб начинка вийшла ще ароматні, горіхи краще попередньо обсмажити на сухій сковороді. Чайна ложка лимонного соку або щіпка лимонної цедри, додані в тісто, вигідно відтіняють смак.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 300 г

Вершкове масло – 240 г

цукор – 140 г

яйце – 1 шт.

вода – 1 ст. л.

насіння соняшнику – 100 г

Грецькі горіхи – 150 г

мед – 50 г

вершки – 40 г


Як приготувати


·1 Борошно просійте, змішайте з 100 г цукру, додайте 200 г вершкового масла, натертого або нарізаного дрібними кубиками. Влийте холодну воду, додайте яйце, замісити тісто. Зберіть масу в кого, оберніть в поліетилен і відправте в холодильник на годину.

·2 Тісто розкачати в пласт товщиною до 5 мм, з якого потім склянкою або виїмкою зробіть круглі заготовки. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, відправте в духовку на 10 хвилин при температурі 200 градусів.

·3 В сотейнику змішайте мед, цукор, що залишився, масло, що залишилося, вершки. Доведіть суміш до кипіння, після чого варіть 3-4 хвилини. Додайте до маси насіння соняшнику, подрібнені горіхи, перемішайте.

·4 Викладіть на кожне печиво по ложці начинки, поверніть вироби в духовку ще на 7 хвилин.

Печиво зручно брати з собою на роботу, щоб поласувати самому і пригостити колег в перерві між авралами. Приємного чаювання, не забудьте поділитися рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.