Печінкові котлети — рецепт приготування

Одне з найбільш традиційних страв, яке господині готують до святкового столу, — котлети. Чому б і ні?Вони завжди смачні і ситні. Їх легко готувати, та й в рецепт постійно заглядати не потрібно. Якщо ви не готові повністю відмовитися від звичного способу подачі м’яса, спробуйте привнести різноманітність.

Печінкові котлети мають дуже самобутнім смаком. Спочатку вони вважалися блюдом для бідняків.Випадково потрапивши на стіл до короля, вони завоювали популярність серед титулованих людей. І хоча минуло чимало часу, саме ці котлети дуже затребувані на сучасній французькій кухні. Вони — прекрасний доказ того, що з субпродукту завжди можна приготувати відмінне блюдо.


Інгредієнти для рецепта


печінка яловича — 500 г

Сало — 150 г

часник — 5-6 зуб.

Пшеничне борошно — 2 ст. л.

сода — 0,5 ч. л.

Цибуля — 2 шт.

сметана — 250-300 г

сіль — за смаком

Соняшникова олія — 30 мл


Як приготувати


·  1. Пропустіть м’ясо і сало через м’ясорубку.

·  2. Очистіть часник і наріжте його на дрібні шматочки. Щоб заощадити час, можна подрібнити його в блендері.

·  3. Змішайте печінку, сало і часник. Додайте до цієї маси борошно і соду. Перемішайте все і посоліть за смаком.

·  4. Розігрійте масло на сковороді і викладіть отриману масу, формуючи оладки з печінки за допомогою ложки.

·  5. Обсмажте все оладки з двох сторін на середньому вогні.

·  6. Приготуйте соус. Для цього потрібно нарізати цибулю дрібними кубиками й обсмажити його на рослинному маслі, поки він не стане м’яким.

·  7. Додайте до цибулі сметану, посоліть все, перемішайте і зніміть з вогню.

·  8. Візьміть каструлю і викладіть в неї все котлети шарами. Змастіть соусом кожен шар.

·  9. Додайте в каструлю кілька ложок води. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте котлети на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Так як на дні є вода, ваші котлети НЕ підгорять.

Відомо, що яловича печінка дуже корисна. Але проблема в тому, що вона досить жорстка. Якщо ви хочете, щоб котлети вдалися, зніміть з печінки плівку, а також виріжте великі судини і жилки. Багато дієтологів рекомендують вживати саме яловичу печінку. Вона особливо корисна для дітей, адже може відновити рівень гемоглобіну і загальний імунітет організму. Поділіться новеньким рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.