Печінка по східному – рецепт приготування

Печінка по східному - рецепт приготування

Відомо, що печінка є легким субпродуктом, в якому міститься велика кількість різних корисних для організму елементів і вітамінів, тому страви з неї рекомендується регулярно включати в свій повсякденний раціон.

Чудові і смачні страви виходять з яловичої печінки, особливо, якщо її приготувати по-східному. Якщо яловича печінка здається занадто важкою для шлунка, то замінити її можна курячої.

Для приготування яловичої або курячої печінки по-східному знадобиться невеликий набір з наступних компонентів:

• Мед квітковий вищої якості (1 ст. л.);
• Печінка куряча або яловича (520 г);
• Паста густа томатна (1 ст. л.);
• Крохмаль картопляний (1 ст. л. з гіркою);
• Соус соєвий (3 ст. л.);
• Сіль кухонна (1 ч. л.);
• Велика цибулина ріпчастої цибулі (1 штука);
• Каррі (0,5 ч. л);
• Часнику очищені великі зубчики (2 штуки);
• Солодка паприка (1 ч. л.).

Приготування печінки

1) Досить тонкими скибочками нарізати обрану яловичу або курячу печінку, потім відбити дуже акуратно через щільну харчову плівку, якщо не хочеться здійснювати процес відбивання, то можна просто нарізати її не дуже тонкою соломкою.

2) Картопляний крохмаль просіяти в глибокий посуд, потім додати туди карі, сіль кухонну, масло рослинне, товчені зубчики часнику, паприку солодку і перемішати всі ці вищезгадані компоненти. Хвилин на десять або п’ятнадцять в цей пряний маринад слід помістити шматки печінки, а в цей час можна зайнятися цибулею, яку потрібно спочатку почистити, а потім нарізати півкільцями.

3) Тепер залишається тільки приготувати соус, а для цього соєвий соус слід змішати з квітковим рідким медом, томатною пастою, замість якої за бажанням можна використовувати кетчуп, і перемішати всі ці компоненти.

4) Сковорідку з товстим дном розігріти, налити в неї яке-небудь рослинне масло, викласти акуратно шматки печінки і з кожного боку обсмажувати по дві хвилини на середньому вогні.

5) Далі до обсмаженої печінки додати слід томатно-медовий соус, подрібнену цибулю, перемішати все інтенсивно і продовжити  приготування ще протягом двох хвилин. Якщо томатно-медовий соус здається занадто густим, то в нього за бажанням можна додати окріп (60 мл), розмішати все дерев’яною кулінарною лопаткою і продовжити готування ще протягом семи хвилин на самому повільному вогні. Смачного!

Печінка по східному — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.