Пармантьє з яловичої печінкою – рецепт приготування

На честь Антуана-Огюста Пармантьє названо кілька французьких страв з картоплі: приготовленнний особливим способом суп і ряд м’ясних запіканок. Цікаво, як ім’я звичайного агронома потрапило в кулінарію, чи не так? Все просто: Пармантьє по суті відкрив картоплю для французької кухні, адже до того в країні вишукувань його їли тільки… свині.

Пропонуємо приготувати запіканку Пармантьє з ніжною яловичою печінкою. У цього блюда є родзинка, що задає загальний тон, – суміш сухарів і горіхів. Тільки уявіть, наскільки гармонійно вони поєднуються з печінкою.


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 500 г

печінка яловича – 400 г

яйце – 1 шт.

молоко – 80 мл

Цибуля – 1 шт.

Панірувальні сухарі – 3 ст. л.

Вершкове масло – 100 г

Твердий сир – 70 г

Біле сухе вино – 100 мл

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·1 Розігрійте духовку до 180 градусів. Печінка промийте, видаліть пліви і дрібно наріжте.

·2 Наріжте кубиками цибулю і обсмажте його до прозорості, використавши половину вершкового масла. Потім додайте печінку, готуйте, помішуючи ще 5 хвилин. Посоліть і поперчіть блюдо, влийте вино.

·3 Картопля очистіть і відваріть в підсоленій воді, потім пюріруйте, додавши гаряче молоко, яйце і другу половину вершкового масла.

·4 Викладіть обсмажену печінку в форму для запікання, зверху присипте потовчений сухарями і горіхами.

·5 Зверху викладіть картопляне пюре, присипте тертим сиром. Надішліть запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин.

Подавайте запіканку Пармантьє в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню. А любителям страв з печінки радимо не проходити повз запеченого паштету. Діліться з друзями тільки кращими перевіреними рецептами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.