Панеттоне – рецепт приготування

Італійський кекс «Панеттоне» – одна з традиційних різдвяних солодощів, рецепт якої прийшов до нас ще з часів Римської імперії. Стародавні римляни любили підсолодити звичний дріжджовий хліб цукатами, сухофруктами і медом. Зовні така випічка схожа з пасхальним паскою, але вона в рази смачніше і ароматні.

Сучасні італійці додають в тісто горіхи, апельсинові цукати, сушені ананаси і інжир. У великих супермаркетах ви можете купити один гарний італійський кекс або навіть два. Але, як показує досвід, домашня випічка набагато смачніше. А щоб у вас не виникло проблем в процесі приготування, публікуємо детальний рецепт.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 800 г

молоко – 1 скл.

цукор – 1,5 скл.

дріжджі – 40 г

Вершкове масло – 150 г

яйце – 3 шт.

яєчні білки – 2 шт.

цукати – 150 г

Ізюм – 150 г

курага – 150 г

Мускатний горіх – 1 ч. л.

кардамон – 0,5 ч. л.

лимонна цедра – 1 ст. л.

Ванільний цукор – 10 г

коньяк – 2 ст. л.

Яєчний жовток – 2 шт.

Грецькі горіхи – 100 г


Як приготувати


·1 Змішайте 2 ст. л. цукру і свіжі дріжджі. Додайте до сухих інгредієнтів 4 ст. л. підігрітого молока, 2 ст. л. пшеничного борошна. Тепер гарненько все перемішайте. Відставте отриману масу в сторону. На поверхні тесту повинні утворитися маленькі бульбашки.

·2 В окремій ємності змішайте 2 склянки борошна і залишився підігріте молоко. Тепер додайте в цю масу дріжджову суміш. Гарненько вимісіть тісто. Воно повинно вийти однорідним. Залиште його в теплому місці на 2 години.

·3 Збийте яйця. Додайте в яєчну масу жовтки разом з цукром, а також розм’якшеним вершковим маслом.

·4 Додайте ванільний цукор, спеції, цедру і ще 3 склянки борошна. А щоб надати випічці особливий смак, влийте ще коньяк. Надішліть тісто на розтойку ще на 2 години.

·5 Наріжте сухофрукти, горіхи, а також цукати невеликими шматочками. Распарьте родзинки.

·6 Додайте горіхи, цукати і сухофрукти в тісто. Гарненько вимісіть масу. Змастіть форму для кексу вершковим маслом. Перенесіть тісто в форму. Відставте в сторону на годину.

·7 Виставте температуру на 180 ° С. Надішліть кекс в духовку на 50 хвилин.

Кекс «Панеттоне» можна прикрасити збитими білками або шоколадною глазур’ю. Італійці називають цю випічку хлібом розкоші. Що ж, якщо з цього починається розкішне життя, їсти повну чашу кулінарного блаженства. І не забудьте друзям порадити!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.