Овочева запіканка – рецепт приготування

Овочева запіканка – безпрограшний варіант, коли потрібно нагодувати всю сім’ю або наскочили раптово гостей. Таке блюдо здається простим, так і є. Але не варто ставитися до нього зі зневагою. Є рецепти, які здатні здивувати. Деякі з них не прив’язують кухаря до конкретних інгредієнтів, а значить, ви можете відчути себе великим кулінаром і придумати свій варіант запіканки.

Овочеве блюдо, рецептом якого ми вирішили вас здивувати, – не просто запіканка. Це террин з яйцями.Якщо ви не переусердствуете з соусом під час подачі, террин цілком буде дієтичним блюдом. Під час приготування краще використовувати картопляне пюре в порошку. Отже, ділимося рецептом, який ви ще не зустрічали.


Інгредієнти для рецепта


цукіні – 2 шт.

помідор – 4 шт.

Цибуля – 1 шт.

Болгарський перець – 2 шт.

яйце – 10 шт.

молоко – 50 мл

Картопляне пюре – 4 ст. л.

Оливкова олія – 2 ст. л.

петрушка – 1 Пуч.

кріп – 1 Пуч.

Чорний перець (мелений) – 1 трісок.

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. Підготуйте всі овочі. Помийте болгарський перець, цибуля, цукіні і помідори і наріжте все овочі кубиками.

·  2. Візьміть глибоку сковороду і налийте в неї оливкова олія. Коли масло підігріється, висипте в сковороду всі нарізані овочі. Під час обсмажування постійно помішуйте овочі лопаткою. Доведіть їх до м’якості. Зніміть сковороду з вогню і пересипте овочі в миску. Відставте їх в сторону і дайте охолонути.

·  3. Вбийте яйця в глибоку миску, додайте молоко і картопляне пюре в порошку.

·  4. Збийте всі інгредієнти віночком до утворення однорідної маси без грудочок.

·  5. Додайте вже остиглі овочі до суміші з молока і яєць і перемішайте все.

·  6. Помийте кріп і петрушку і подрібніть. Додайте нарізану зелень до решти інгредієнтів. Посоліть і поперчіть отриману масу. Перемішайте всі інгредієнти ще раз.

·  7. Візьміть форму для запікання і змастіть її оливковою олією. Вистелити дно пергаментним папером.Перелийте в неї суміш з овочів, молока і яєць.

·  8. Розігрійте духовку до 180 ° С. Надішліть в неї форму на 40-45 хвилин. Вийміть запіканку з духовки і відставте в сторону на 5 хвилин. За допомогою лопатки акуратно перенесіть її на тарілку. Наріжте запіканку, поки вона ще тепла, і подавайте з часниковим або томатним соусом.

Ось і в вашому кулінарному арсеналі з’явилося те, чим можна приємно здивувати гостей. Погодьтеся, це дуже навіть цікавий спосіб урізноманітнити звичне літнє меню. Обов’язково приготуйте запіканку і поділіться враженнями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.