Оссобуко – рецепт приготування

Оссобуко - рецепт приготування

Оссобуко, незважаючи на явно японське звучання назви, – класичне блюдо італійської кухні. Перекладається дослівно як «порожня кістка», тому що готується з телячої гомілки з кісткою. Нині для цієї страви часто беруть і свинячу рульку, і навіть індичі стегенця.

Пропонуємо відчути себе хлібосольною італійською господинею і приготувати оссобуко з яловичини за класичним рецептом!

М’ясо тушкують з овочами і подають c гремолатою. Приготувати приправу нескладно: лимон опустіть на кілька хвилин в окріп, потім зніміть цедру, додайте подрібнену петрушку і 3 зубчики часнику, пропущені через прес. Ретельно перемішайте. Ця добавка зробить ваше оссобуко винятковим!

Інгредієнти для рецепта

  • Яловича гомілка – 1500 г;
  • Соняшникова олія – 80 г;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Біле сухе вино – 300 мл;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Селера – 150 шт.;
  • Помідор – 450 г;
  • М’ясний бульйон – 300 мл.

Як приготувати

1) Відзначимо, що для приготування оссобуко гомілка повинна бути зрізана таким чином, щоб кістка з кістковим мозком перебувала приблизно посередині. Розігрійте рослинне масло на сковороді, потім в цій же посуді розтопіть вершкове. Обсмажуйте стейки по 4 хвилини з усіх боків (включаючи бічні) до отримання золотистої скоринки.

2) Влийте в сковороду алкоголь, зменшіть вогонь, готуйте, поки половина рідини не випарується. В цей час на окремій сковороді спассеруйте нарізані тонко цибулю і стебла селери, а потім покладіть їх до м’яса.

3) Очищені від шкірки помідори наріжте дрібно і додайте до страви. Влийте бульйон (за бажанням можна замінити водою). Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште страву готуватися на 1,5 години. Час від часу поглядайте, чи не потрібно долити рідини.

Ступінь готовності м’яса визначайте по м’якості і легкості його відставання від кістки. При цьому сама м’якоть розпадатися на волокна не повинна. Стейк оссобуко подають з печеною картоплею, салатом зі свіжих овочів або різотто.

Оссобуко — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Смачного і не забудьте поділитися колоритним рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.