Осетинський пиріг з сиром і картоплею – рецепт приготування

Осетинський пиріг

Осетинський пиріг – це пиріг з давньою історією! В Осетії жодне свято чи знаменна сімейне подія не проходять без цієї смачної страви. Так само осетинський пиріг готують і на релігійні свята. Але якщо звичайний осетинський пиріг має круглу форму розміром близько тридцяти п’яти сантиметрів, то в честь релігійного свята його роблять трикутної форми!

Осетинський пиріг є досить ситною стравою. І що б наїстися досить з’їсти кілька шматочків такого пирога, так як він складається з смачного дріжджового тіста, сиру і овочевої або м’ясної начинки. В Осетії не шкодують продуктів на начинку пирога і звідси його велика ситність! Сьогодні скуштувати смачні осетинські пироги можна практично в будь-якій країні. А якщо у вас є хоча б не великий кулінарний досвід, то можна приготувати осетинський пиріг вдома. Наприклад, можна приготувати простий осетинський пиріг з сиром і картоплею.

Інгредієнти для приготування осетинського пирога:

Для опари:
• Одна чайна ложка сухих дріжджів.
• Стільки ж муки і цукру.
• П’ятдесят мілілітрів молока.
Для тісту:
• Шістсот грамів борошна.
• Сто мілілітрів молока.
• Двісті п’ятдесят мілілітрів кефіру.
• Тридцять грам вершкового масла.
• Чайна ложка солі.
Для начинки:
• Один кілограм картоплі.
• Дві цибулі.
• П’ятсот грам солоного сиру.

Як приготувати осетинський пиріг з сиром і картоплею

1) Приготування пирога починається з приготування тіста для його основи. Для цього береться борошно, в яке додається заздалегідь розтоплене вершкове масло, а так само молоко з кефіром і сіллю. Так само в тісто прийнято додавати опару, що є однією з основних особливостей осетинського пирога. Для опари беруться: сухі дріжджі, борошно, а так же цукор з молоком. Все це змішується і ставиться в тепле місце до утворення пінки. Готова опара додається в тісто.

2) Далі готуємо начинку пирога. Для приготування опари картопля варитися і з неї готується картопляне пюре. Потім в картопляне пюре додаємо заздалегідь подрібнену нами цибулю і сир. Все це добре перемішати.

3) На розкачане нами тісто викладаємо певну кількість начинки. Зверху пиріг накриваємо такою ж кількістю тісту. Після чого випікаємо пиріг в духовці до повного його приготування.

Осетинський пиріг з сиром і картоплею — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Після того як осетинський пиріг з сиром і картоплею приготований подаємо його на стіл. Компліменти вам забезпечені. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.