Накриваємо на стіл – Що пам’ятати?

Бажано, щоб до приходу гостей все було готово. Якщо є можливість, то гостей потрібно запросити в спеціально приготовлену для цього кімнату, щоб представити їх якщо хтось не знайомий, таким чином, у них буде можливість обмінятися новинами, трохи звикнути один до одного.

Потрібно пам’ятати, що не прийнято приходити в гості заздалегідь. Господарі ще можуть бути зайняті приготуваннями або прибирати в будинку, і не зможуть приділити вам належної уваги, від чого і самі будуть відчувати себе ніяково. Також, крайню неповагу виявляють люди змушують чекати себе.

Також не слід по приходу в гості стрибати за стіл, поки не запропонують господарі. Не слід також знайомити гостей за столом, якщо звичайно гість не спізнився. За стіл гості повинні сідати будучи знайомими. Знайомлячи ж, не слід забувати, що жінці потрібно представляти чоловіка, а старших за віком – молодшим.

Пам’ятайте, господарі повинні приділяти однакову увагу всім гостям без винятку. Місця за столом повинні бути розподілені так, щоб сидять поруч гості відчували себе легко і комфортно.

Важливе місце займає в усьому цьому і сервіровка столу, а саме столовий посуд яка своїм виглядом повинна створювати святковий настрій і повинна мати презентабельний вигляд, тому сервіровку треба почати за пару годин до приходу гостей.

Скатертина повинна бути відпрасовані, без складочок. Скатертина потрібно покласти таким чином, щоб куточки її прикривали ніжки столу, а краєчки були опущені до рівня стільців.

Якщо під скатерку постелити щільний папір, вона буде лежати рівніше, тарілки будуть тихіше стукати по столу,

Розставляючи тарілки пам’ятайте, що столові тарілки, ставляться під закусочні, від краю столу потрібно відступити приблизно 2 см. Ставляться тарілки на відстані близько 80 см один від одного. Праворуч від тарілок кладуть ножі, обов’язково вістрям всередину, спочатку лягають ножі для другої страви, а потім вже закусочні. Точно так само потрібно покласти і вилки, зубцями вгору, тільки зліва від тарілки.

Ложки від, вилка і ніж лягають вгорі, перед тарілкою. А вже потім, трохи вище десертного набору ставляться чарки, фужери, келихи – все залежить від пропонованих напоїв.
Серветки можна скласти різними способами, наприклад трикутником, віялом, ковпачком, свічкою, і т.д. і покласти на закусочну тарілку.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.