Мигдальне морозиво з абрикосовим соусом

Вже одна назва цього десерту змушує багатьох облизнутися. Мигдальне морозиво, вкрите смачним соусом з абрикосів – смакота, та й годі! Приготуйте домашнє морозиво для своєї сім’ї, вони оцінять ваші старання, та й ви поласувати холодним стравою, в складі якого не доводиться сумніватися! Хоча останнім часом в нашій країні все більше отримує популярність так зване м’яке морозиво, про який якщо ви ще не знаєте можна дізнатися більше тут. Проте домашнє морозиво теж має місце бути на увазі його крокової доступності.

І так для приготування домашнього морозива яке ми готуємо сьогодні нам потрібно:

– півкіло стиглих абрикос;
– 400 мл вершків;
– по 120 г кишмиш, меленого очищеного мигдалю, шоколаду гіркого, рубленого мигдалю;
– 60 г ваніліну;
– два яєчних жовтки;
– по чотири ст. ложки абрикосового лікеру, лікеру «Амаретто»;
– ст. ложка цукру.

1. Промийте кишмиш під гарячою водою, промокніть вологими серветками, залийте лікером «Амаретто» і залиште набухати, поки будете займатися іншими інгредієнтами морозива.
2. Яєчні жовтки збийте на водяній бані разом з ваніліном. Збивати потрібно до густого стану. Потім натріть гіркий шоколад в отриманий крем, введіть кишмиш з лікером, додайте рубаний і мелений мигдаль разом з вершками. Викладіть цю масу в металеву ємність і приберіть в морозильник на три години.
3. Обшпарте окропом абрикоси, зніміть з них шкірку, вийміть кісточки. Залиште один абрикос для прикраси, а решта розімніть за допомогою міксера разом з абрикосовим лікером, цукром і трьома ложками води до кашоподібного стану.

Ось і все, залишається лише готове мигдальне морозиво порізати кубиками або викласти в порційні мисочки в формі кульок, полити зверху абрикосовим соусом (не шкодуйте його) і прикрасити скибочками свіжого абрикоса. Щоб поласувати таким морозивом, не потрібно вирушати в ресторан, адже, як виявилося, складного в його приготуванні нічого немає. Насолоджуйтесь!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.