М’ясо-кісткове борошно

М’ясо-кісткове борошно – це продукт, вироблений з кісток тварин. Її зовнішній вигляд являє собою сірий, розсипчастий порошок, що складається їх дрібних гранул. Не містить домішок і грудочок (якщо і містить, то% змісту дуже малий), що також залежить і від якості помелу.

Ціна м’ясо-кісткового борошна вигідно відрізняється від борошна рибної. До того ж, випадки підробки останньої говорять не на її користь. Тому м’ясо-кісткове борошно користується достатнім попитом, і якщо організовувати заснований на цьому бізнес, то проблем зі збутом не повинно бути.

Потенційними споживачами цього продукту є:

Фермерські господарства. М’ясо-кісткове борошно активно використовують як добавку до комбікорму для худоби і птиці. Це відбувається тому, що вона багата фосфором, містить білок і протеїни. Всі ці інгредієнти необхідні для правильного розвитку тварин.
Виробники кормів для кішок і собак. Цей продукт тут користується попитом з тих же причин – ідеально підходить як білкова добавка в корм.
Сільськогосподарські організації. Таке борошно, багата фосфором, активно використовується у виробництві добрив для рослин. Особливо це стосується відкритого грунту.

М’ясо-кісткове борошно, виробництво якої включає в себе кілька процесів, починається з придбання сировини. Сировиною для м’ясо-кісткового борошна є все, що не придатне для вживання в їжу людини: загинув худобу, відходи м’ясокомбінатів, а також ветеринарні конфіскати. Необхідною умовою для подальшої його переробки на борошно є його санітарна перевірка, яку проводять державні нагляди.

Другий етап – безпосередньо виробництво, яке включає в себе такі процеси, як:

подрібнення і дроблення сировини;

варіння сировини, обробка паром;

подрібнення в однорідну масу;

фільтрація, де з суміші виводять вологу, знежирюють;

сушка, остаточне прибирання вологи з продукту;

подрібнення, стерилізація;

упаковка (мішки, короба).

Термін придатності м’ясо-кісткового борошна – не більше 6 місяців. Для того, щоб збільшити термін придатності, на виробництві застосовують додаткові інгредієнти. Процес приготування м’ясо-кісткового борошна безперервний, запускаються одночасно два циклу. Все обладнання, що використовується для виробництва – спеціалізоване.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.