«Мядзведзь» – рецепт приготування

Якось мені довелося почути фразу приблизно такого змісту: «Білоруси садять і копають картоплю епічно». Кожен знає, що для слов’ян цей овоч – незамінний продукт. Але в Білорусії до нього особливе ставлення: експерти виводять нові сорти, фермери діляться фотографіями запаморочливого врожаю, а кухарі дивують приголомшливими стравами з картоплі.

Запіканка «Мядзведзь» – одне з улюблених національних страв. Дуже сімейне і поживне. А ще нехитре: картопля, цибуля, трохи копченої ковбаси і сметана. Його успіх на батьківщині та в сусідніх країнах дивує закордонних любителів різних делікатесів. Але варто тільки спробувати – і вас за вуха не відтягнути.


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 6-7 шт.

Цибуля – 2 шт.

ковбаса копчена – 400 г

сметана – 2 ст. л.

Соняшникова олія – 3 ст. л.

сіль – за смаком


Як приготувати


·1 Очистіть цибулину від лушпиння. Наріжте овоч дрібним кубиком. Розігрійте на сковороді 3 ст. л. рослинного масла. Обсмажте подрібнену овоч до золотистого кольору.

·2 Наріжте копчену ковбасу соломкою.

·3 Почистіть вся картопля. Натріть овоч на дрібній тертці. Змішайте його з підсмаженою цибулею.

·4 Тепер додайте до овочів копчену ковбасу. Посоліть інгредієнти за смаком. Гарненько все змішайте.

·5 Візьміть відповідну форму для запікання. Викладіть на дно картопляно-ковбасну масу.

·6 Змастіть її шаром сметани.

·7 Виставте температуру духовки на 180 ° С. Надішліть блюдо запікатися на 40 хвилин.

Ви, звичайно ж, можете додати в блюдо свої улюблені спеції і щедро посипати все зеленню. Щоб зробити картоплю ще смачнішою, змішайте сметану з тертим сиром – від такої рум’яної скоринки дуже складно відмовитися. Можливо, ви не білорус, але любові до картоплі вам точно не позичати! Діліться рецептом з друзями, та й самі частіше готуйте це просте блюдо.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.