Мусака з баклажанами — Рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
70 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 4
Закуски Овочі

Мусака з баклажанами по-болгарськи збере на кухні всю сім’ю ще до того, як ви дістанете з духовки цей шедевр: в приготуванні можна і потрібно задіяти домочадців. Хтось наріже баклажани, хтось картопля, перець, а хтось просто підтримає розмову. Блюдо вихідного дня!

Така мусака нагадує рататуй, але його класичний варіант сильно відрізняється від пропонованого страви. Всім любителям овочів присвячується…


Інгредієнти для рецепта


Баклажан – 3 шт.

Картопля – 3 шт.

Болгарський перець – 2 шт.

Помідор – 4 шт.

Часник – 3 зуб.

Твердий сир – 50 г

Яйце – 2 шт.

Оливкова олія – 4 ст. л.

Сіль – по смаку


Як приготувати


·  1 Овочі добре помийте. Картоплю відваріть в мундирі.

·  2 Баклажани наріжте тонкими кружальцями і злегка обсмажте в 3 ст. л. масла.

·  3 Відварену картоплю очистіть, з перцю видалити серцевину.

·  4 Картоплю, перець і помідори наріжте кружечками.

·  5 Візьміть круглу форму і покладіть овочі по колу: кружечок баклажана, потім картоплі, помідорів і перцю. Заповніть спочатку зовнішнє коло, потім середину.
мусака з баклажанами рецепт приготування

·  6 Посипте блюдо дрібно нарізаним часником, полити 1 ст. л. масла.

·  7 Яйце збийте виделкою, рівномірно залийте овочі, посоліть і посипте тертим сиром.

·  8 Запікайте в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.