Мусака по-грецьки — Рецепт приготування

мусака по грецьки рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
140 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 8
М’ясо Овочі

Запіканка з баклажанів під соусом бешамель, іменована мусака, — кулінарний шедевр, який, незважаючи на свою популярність, з’явився зовсім недавно. Винахідником цієї страви вважається талановитий грек Нікос Целемендис. У 1932 році він видав кулінарну книгу і в ній вперше описав рецепт пікантною баклажанної запіканки. До речі, це блюдо, як і більшість шедеврів Нікоса, — чарівне поєднання європейської і грецької кухні.

Сьогодні мусаку по-грецьки готують з різними інгредієнтами, розбавляючи оригінальний рецепт вказаними спочатку компонентами, наприклад рисом. Але основний набір продуктів залишається незмінним: баклажани, соус бешамель і фарш.


Інгредієнти для рецепта


Картопля — 1 кг

Баклажан — 700 г

Оливкова олія — 170 мл

Яловичий фарш — 400 г

Цибуля — 1 шт.

Помідор — 4 шт.

Сіль — по смаку

Чорний перець (мелений) — по смаку

Мускатний горіх — 1 ч. л.

Пшеничне борошно — 3 ст. л.

Вершкове масло — 100 г

Молоко — 200 мл

Вода — 500 мл

Твердий сир — 200 г

Яєчний жовток — 3 шт.

Панірувальні сухарі — 2 ст. л.


Як приготувати


·  1 Очистіть картопля від шкірки і наріжте кружечками завтовшки 2 див.

·  2 Поздовжніми скибочками такого ж розміру наріжте неочищені баклажани. Залийте синенькі підсоленою водою і залиште на 15-20 хвилин.

·  3 Обсмажте підготовлені картоплю і баклажани з двох сторін на оливковій олії. На таку кількість овочів може піти приблизно 150 мл

·  4 Підготуйте м’ясну частину запіканки: розігрійте 20 мл оливкової олії, обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте фарш і, помішуючи, смажте ще 5 хвилин. Потім додайте очищені від шкірки терті помідори, 0,5 ч. л. мускатного горіха, сіль, перець і 100 мл води. Готуйте фарш на повільному вогні протягом 45 хвилин.

·  5 Молоко змішайте з рештою водою. У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно. Постійно помішуйте. Додайте 0,5 ч. л. мускатного горіха і жовтки. Тонкою цівкою влийте розведене молоко. Як тільки суміш закипить, зніміть з вогню. Соус бешамель готовий.

·  6 Форму для запікання змастіть залишилися оливковою олією і викладіть шари мусака в наступній послідовності: половина картоплі, половина баклажанів, фарш, залишилися баклажани, залишився картоплю. За бажанням шари посоліть.

·  7 Залийте всі інгредієнти соусом, посипте тертим сиром і панірувальними сухарями.

·  8 Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте страву протягом години.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.