Мишка на севере – рецепт приготування

Так виходить, що до улюблених з дитинства десертів ми повертаємося знову і знову, якими б солодощами і вишукуваннями не були заповнені прилавки магазинів. Ми все ще купуємо інгредієнти для медовика і сметанника, «картоплі» і вафельних трубочок. Є ще один приголомшливий старий рецепт, якого дотримувалися наші мами і бабусі, – «Мишка на севере». Простий в приготуванні, дуже красивий в розрізі, а який смак – складно відірватися.

Для багатьох цей десерт став сімейним. Рецепт переписували із зошита в зошит, щоб готувати його на великі свята. Можливо, раніше його вибирали в силу доступності інгредієнтів. Зараз же він став «тим самим» десертом з дитинства і юності, про який ви згадуєте з особливою ніжністю, і який ви готуєте з особливою ретельністю.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 480 г

цукор – 525 г

сметана – 750 г

Грецькі горіхи – 100 г

Вершкове масло – 120 г

Какао-порошок – 75 г

молоко – 75 мл

сода – 0,5 ч. л.

ванілін – 1 трісок.

Соняшникова олія – 2 ст. л.


Як приготувати


·1 Змішайте 1 ст. цукру з 50 г розтопленого вершкового масла. Додайте до інгредієнтів 1 ст. жирної сметани і негашене соду. Гарненько все змішайте. Тепер додайте в загальну масу 1,5 ст. пшеничного борошна. Замішайте тісто з цих складових.

·2 Розділіть отримане тісто на 2 частини. Змішайте одну з них з 3 ч. л. какао.

·3 Борошно, що залишилося розділіть навпіл і додайте і в світле, і в темне тісто. Вимішайте. Якщо ви зробили все правильно, тісто буде щільним, однорідним, але одночасно еластичним і м’яким.

·4 Отже, у вас два види тесту. Розділіть кожен ще на три частини для 6 коржів.

·5 Змастіть форму для випічки невеликою кількістю рослинного масла. Візьміть одну частину тіста, розкачати її на пергаменті і розподіліть по дну форми пальцями. Зробіть надколи зубочисткою або вилкою.

·6 Виставте температуру духовки на 200 ° С. Надішліть перший корж в духову шафу максимум на 8 хвилин. Виконайте те ж саме з рештою тестом. Якщо у готових коржів нерівні краї, покладіть зверху тарілку і обріжте їх ножем.

·7 В окремій ємності збийте крем за допомогою міксера. Для цього потрібно змішати залишилася сметану і 1 ст. цукру. Додайте ванілін.

·8 Приготуйте глазур. Змішайте 5 ст. л. цукру, молоко і залишився какао. Варіть суміш до тих пір, поки вона не загусне. В самому кінці додайте 70 г вершкового масла. Розмішайте глазур.

·9 Подрібніть горіхи і обрізки коржів. Чергуючи темні і світлі коржі, змастіть кожен з них кремом і посипте горіхами. Змастіть верх торта глазур’ю. Посипте подрібненими обрізками.

·10 Надішліть торт в холодильник на пару годин.

Зазначена кількість пшеничного борошна зразкову. Вам може знадобитися менше або більше цього продукту в залежності від густоти використовуваної сметани. Так як для тесту не використовуються яйця, коржі будуть хрусткими. Замість цукру для крему можна використовувати цукрову пудру. «Мишка на севере» готовий. До речі, багато хто відмовляється від використання глазурі і просто посипають торт горіхами. Зберіться з друзями за чашкою чаю, почастуєте їх приголомшливим тортом і нагадайте про улюбленому рецепті.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.