Медово-апельсинова пахлава — Рецепт приготування

медово апельсинова пахлава рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
120 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 6
Вегетаріанські Випічка, Десерти

Класична пахлава знайома нам ще з дитинства. Її медовий смак асоціюється з морем, сонцем і влітку, жарким Сходом. Але навіть таку класику можна розбавити пряної нотку, яка зробить улюблену солодкість незвичайною.

Ми додали освіжаючу апельсинову цедру в цю випічку і отримали відмінне хрустке ласощі, гідний вашої уваги. Варто обов’язково спробувати!


Інгредієнти для рецепта


Волоські горіхи — 150 г

Мигдаль — 150 г

Кунжут — 50 г

Кориця — 2 ч. л.

Мускатний горіх — 0,5 ч. л.

Вершкове масло — 200 г

Цукор — 300 г

Мед — 100 мл

Апельсинова цедра — по смаку

Апельсиновий сік — 300 мл

Пшеничне борошно — 500 г

Вода — 300 мл

Соняшникова олія — 5 ст. л.

Сіль — 1 ч. л.


Як приготувати


·  1 Обсмажте на сухій сковороді горіхи і кунжут для начинки. Потім горіхи необхідно подрібнити, не доводячи до стану пудри.

·  2 Підігрійте апельсиновий сік. До нього додайте цукор, мед, паличку кориці (або порошок) і апельсинову цедру.Варіть суміш на протязі 20-30 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи. Потім дайте охолонути.

·  3 Приступимо до тесту. Для приготування пахлави використовують так зване філо (витяжний тісто). Просійте борошно і більшу її частину висипте на стіл гіркою, додавши сіль. Зробіть поглиблення і малими порціями додайте в борошно теплу воду. Перемішувати все краще руками. Потім поступово введіть рослинне масло і замісити еластичне тісто. Хитрість приготування філо полягає в тому, що його потрібно гарненько відбити об стіл. Далі загорніть тісто в плівку, покладіть в холодильник на 1 годину.

·  4 Охолоджене тісто розділіть на 12 (14) рівних частин. Поки ви будете працювати з однією з них, інші слід накрити вологим рушником і покласти в холодильник.

·  5 Розкачайте тісто як можна тонше. Найкраще це робити на столі, застеленому тканинної скатертиною і присипаному кукурудзяним крохмалем.

·  6 Лист тіста покладіть у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Далі викладіть ще 3 аркуша, теж перемазав їх маслом. Потім викладіть горіховий шар. Повторіть: 4 шари тіста, горіховий шар, зверху знову 4 шари тіста. Візьміть гострий ніж і розділіть пласт пахлави на маленькі ромбики або прямокутники.

·  7 Відправте ласощі на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випічка повинна придбати характерний золотистий колір і хрустку скоринку.

·  8 Готову пахлаву полийте половиною сиропу і дайте постояти 5 хвилин, потім залийте решті частина сиропу.

·  9 Пахлава повинна охолонути і настоятися 4-5 годин під рушником.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.