Медові панкейкі – рецепт приготування

Панкейк, якщо хто не знає, за морем звуть випічку, схожу на наші оладки. Втім, слово це поряд з мафінів, кейк-попса і смузі вже міцно закріпилося в сучасному кулінарному лексиконі. Так ось. Від оладок, млинців і французьких крепів американські панкейкі відрізняються тим, що сухі і рідкі інгредієнти змішуються безпосередньо перед смаженням. А сам процес смаження відбувається на сухій сковороді без масла!

В результаті у вас виходять пишні, пористі, з характерною вельветової поверхнею вироби, та ще й зі зменшеним вмістом калорій (за рахунок скорочення кількості цукру і жиру). Відмінний сніданок для дітей і дорослих! Перед смаженням все ж спробуйте тісто на смак: якщо солодкість для вас недостатня, додайте ще трохи меду або цукру.


Інгредієнти для рецепта


яйце – 1 шт.

молоко – 120 мл

мед – 20 г

Пшеничне борошно – 80 г

Кукурудзяна мука – 50 г

розпушувач – 1 ч. л.

цукор – за смаком

Ванільний цукор – 1 трісок.


Як приготувати


·  1. Поставте суху чисту сковороду (краще з антипригарним покриттям) на повільний вогонь. Нехай поки прогрівається.

·  2. Тим часом в окремому посуді змішайте по черзі всі сухі інгредієнти і все рідкі (яйця з молоком збийте в піну, додайте мед).

·  3. Коли сковорода досить добре прогріється, з’єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Відразу ж викладайте ложкою масу на сковороду. Чи не наливайте занадто багато тесту за раз, млинчики добре збільшуються в розмірі.

·  4. Смажте по 1-2 хвилини з кожного боку. Перевертайте, коли на поверхні сирого тесту з’являться характерні бульбашки.

Ще раз уточнюємо: щоб не отримати в результаті тугі гумові коржі, які не розмішуйте тісто довго, і не залишайте расстаіваться. Пухнасті панкейкі подавайте складеними в стопку по 2-4 шт. з медом, вершками або кулькою морозива. Снідайте смачно і будьте здорові, не забуваючи ділитися відмінними рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.