Маринований перець з баклажанами – рецепт приготування

Поєднання болгарського перцю і баклажанів – це не тільки смачно, але ще і дуже корисно.Болгарський перець сприяє підвищенню імунітету, покращує зір, зміцнює нервову систему. Баклажани, в свою чергу, покращують роботу серця і нирок, а їхня низька калорійність дозволяє підтримувати себе у формі.

А ще ці яскраві овочі – нагадування про літо. Нам завжди хочеться зберегти собі частинку цієї теплої пори, і з такою смачною і корисною закускою все можливо!

Інгредієнти розраховані на літрову банку.


Інгредієнти для рецепта


Болгарський перець – 2-3 шт.

баклажан – 2 шт.

кріп – 0,5 Пуч.

петрушка – 0,5 Пуч.

часник – 2 шт.

Чорний перець (горошком) – 3 шт.

Лавровий лист – 1 шт.

Соняшникова олія – 50 мл

вода – 150 мл

цукор – 3 ст. л.

сіль – 0,5 ст. л.

оцет – 25 мл


Як приготувати


·  1. Вимийте болгарський перець, відріжте хвостики, почистіть від перегородок і зерняток.

·  2. Відваріть в киплячій воді перець протягом 5 хвилин, дістаньте шумівкою, щоб не пошкодити, і відкладіть.

·  3. Зніміть шкірку з баклажанів, наріжте їх смужками шириною 0,5 см, присолите.

·  4. Обсмажте баклажани на оливковій або соняшниковій олії з обох сторін, щоб вони злегка підрум’янилися. Щоб позбутися від надлишків жиру, перекладіть їх на паперові рушники.

·  5. Роздавите часник пресом, дрібно порубати зелень, з’єднайте все в окремому посуді.

·  6. Розкладіть отриману масу на баклажанні смужки і скрутіть їх рулетами.

·  7. Нафаршіруйте ними готовий болгарський перець.

·  8. Покладіть на дно банки горошини запашного перцю і лавровий лист, після чого викладіть начинений перець.

·  9. Займіться приготуванням маринаду: доведіть воду до кипіння, розчиніть в гарячій воді сіль і цукор, додайте 9% – й оцет.

·  10. Залийте перці отриманим маринадом і стерилізують зручним вам способом близько 40 хвилин, після чого закатати банки кришками.

·  11. Зберігайте в прохолодному місці.

Якщо ви відкриєте цю закрутку взимку і приготуєте до неї гаряче блюдо, – наприклад, картопляну запіканку з грибами, – все будуть просто в захваті. Можете використовувати його і як гарнір до м’ясних страв. Їжте на здоров’я і діліться рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.