Мариновані огірки з оцтом — Рецепт приготування

мариновані огірки з оцтом рецепт приготування

Тип: Закуски
Час: 30 хвилин
Складність: Легко
Порцій: 5
Категорія: Веганські, Вегетаріанські, Заготовки, Овочі

У розпал літнього сезону ми не могли не опублікувати класичнй рецепт маринованих огірків. Саме таким способом користується більшість господинь, які перейняли досвід своїх мам та бабусь. Ці хрусткі огірочки довго зберігаються, а банки не здуваються і не вибухають.

Стійкість в заготівлях забезпечує оцтовий маринад, який надає закускам кислинку і приємний оливковий колір. Часто в огірки, заготовлені на зиму, додають есенцію, але нам буде необхідний 9%-й оцет. Рецепт розрахований на одну 3-літрову банку.

Інгредієнти для рецепта

  • Огірки – 1,8 кг
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Чорний перець (горошком) – 7 шт.
  • Листя смородини – 2 шт.
  • Цукор – 6 ч. л.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Оцет – 5 ст. л.

Як приготувати

· 1) Викладіть на дно банки листя хрону, смородини, парасольки кропу. Зубчики часнику розрізати на 2 або 4 частини, покладіть у банку, додайте горошини перцю.

·  2) Додайте сіль, цукор і оцет, утрамбуйте в банку огірки і залийте холодною водою.

·  3) Помістіть банку з кришкою (поки ще не загорнену) в каструлю з холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання почекайте 2-3 хвилини і закатайте банку.

·  4) Банки переверніть і укутайте до охолодження.

Мариновані огірки з оцтом – Відео:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.