Малосольні огірки по-абхазски

Закуски
20 хвилин
Легко
Порцій: 5
ВЕГАНСЬКІ
ВЕГЕТАРІАНСЬКІ
ЗАКУСКИ
ОВОЧІ

Рецепти переходять з рук в руки, від сім’ї до сім’ї, з країни в країну кожен день. З кожним новим рецептом все важче визначити, звідки до нас прийшов той чи інший набір продуктів і що в нього додав попередній кухар, професійний або доморощений.

Малосольні огірки по-абхазски

Малосольні огірки завжди ставилися до споконвічно російських закусок. Як же я була здивована, побачивши абхазький варіант засолювання. Після приготування моє здивування зросло стократ: який молодець той абхаз, який додав такі приголомшливі складові і винайшов свою технологію приготування!
Інгредієнти дані для банки ємністю 2 л, так як 1 кілограм огірків не поміститься в 1,5-літрову.

складові

  • огірки 1 кг
  • сіль 2 ст. л.
  • вода 1 л
  • часник 4 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Корінь петрушки 1 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • базилік 1 трісок.
  • кріп 1 трісок.
  • чабер 1
  • коріандр 1
  • селера 2 шт.
  • черемша 2 шт.
  • листя вишні 2 шт.
  • листя смородини 2 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • листя кропиви 2 шт.

приготування

Починати завжди потрібно з приготування заливки. Доведіть до кипіння воду і додайте в каструлю корінь петрушки і лавровий лист. Накрийте розсіл кришкою і проваріть протягом 15 хвилин. Вимкніть і остудіть його. Якщо ви не використовуєте корінь петрушки, варити нічого не потрібно. Досить просто покласти лавровий лист в банку і залити огірки водою кімнатної температури. Помийте огірки і викладіть їх в посуд, яку вибрали для засолу. Як правило, для цього використовують глиняний горщик або скляну банку, рідше — емальовану каструлю. Підготуйте прянощі і буряк. В оригінальному рецепті спеції, сіль і часник розтирають на камені для спецій. Ви можете використовувати ступку. Якщо і її немає, натріть часник на дуже дрібній тертці і змішайте зі спеціями. Наріжте буряк і селера скибочками або дуже дрібно. Бувалі кухаря просто кладуть гілочки селери. Викладіть кашку з приправ, а також буряк, селера, пекучий перець, листя кропиви, вишні та черемші на огірки. Залийте все заливкою, яка залишилася, і накрийте кришкою. Для засолювання огірки потрібно залишити на 1 добу при кімнатній температурі.

Огірки виходять дуже хрусткими. В Абхазії їх подають до картоплі і м’ясних страв, а також додають в салати . Обов’язково спробуйте цей новий рецепт і поділіться ним з друзями, якщо ви обожнюєте малосольні огірки, але хотіли б внести невеликі зміни в звичну рецептуру.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.