Маковий рулет з глазур’ю – рецепт приготування

Цей маковий рулет – традиційна різдвяна польська випічка. Десерт виходить дуже смачним і в гарячому, і в холодному вигляді!

М’яке пахуче тісто, начинка з багатим смаком, хрустка глазур… В таку випічку неможливо не закохатися!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 230 г

молоко – 75 мл

Яєчний жовток – 2 шт.

Вершкове масло – 75 г

цукор – 2,5 ст. л.

сіль – 0,25 ч. л.

дріжджі – 15 г

ром – 1,5 ст. л.

ванільний екстракт – 1 ч. л.

Мак – 150 г

вода – 525 мл

Ізюм – 30 г

цукати – 30 г

Коричневий цукор – 50 г

мед – 1 ст. л.

Грецькі горіхи – 30 г

мигдальний екстракт – 1 ч. л.

кориця – 1 ч. л.

яєчні білки – 2 шт.

Цукрова пудра – 0,5 скл.


Як приготувати


·1 Залиште на 15 хвилин суміш з дріжджів, столової ложки борошна, 3 ст. л. молока і 1 ч. л. цукру. Влийте молоко і ром, додайте жовтки, 2 ст. л. цукру і 1/4 ч. л. солі. Замісити тісто, додавши в кінці 50 г м’якого масла.

·2 Змастіть миску соняшниковою або оливковою олією і помістіть в неї тісто, скручений в кулю. Накрийте рушником. Надішліть на 1-1,5 години в тепле місце. Обсяг повинен збільшитися вдвічі.

·3 Відваріть мак в 0,5 л води, остудіть і перемеліть за допомогою м’ясорубки. Додайте все, крім білків, цукрової пудри і залишків води. Білки збийте до стійких піків і обережно введіть в масу.

·4 Раскатайтетісто в прямокутний пласт приблизно 3 мм завтовшки. Рівномірно розкладіть начинку, відступаючи 2 см від країв. Загорніть в рулет, защіпнув краю.

·5 Загорніть рулет в пергамент, щоб він не дуже щільно прилягав, і випікайте при 180 градусах приблизно 30 хвилин. Дістаньте готовий рулет і полийте глазур’ю з води і цукрової пудри.

Можете прикрасити глазур подрібненими горіхами, цукатами, мигдальними пелюстками або різнобарвною посипкою. Подавайте до чаю або кави і діліться рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.