М’ясо по-гавайски – рецепт приготування

Свинина по-гавайски – яскраве і незвичайне частування. Воно ніби спеціально призначене для всіх, хто знаходиться в пошуку балансу всіх смаків в одній страві. Гострота перцю, солодкість меду, кислинка ананаса, врівноважені сіллю і прянощами, викликають бурю захоплення у всіх, хто зважився приготувати м’ясо таким способом.

Для запікання підійде і свиняча лопатка, і ошийок і навіть окіст (тільки уявіть, як буде виглядати підрум’янена шкурка з ананасом і гвоздикою). Пощастило відхопити в магазині ароматний свіжий ананас? Якщо немає, беріть консервований, але тоді трохи втратите в текстурі.


Інгредієнти для рецепта


Свинина – 2,5-3 кг

ананас – 300 г

вода – 3 л

сіль – 6 ст. л.

цукор – 3 ст. л.

перець духмяний – 1 ст. л.

Чорний перець (горошком) – 1 ст. л.

Лавровий лист – 3-4 шт.

розмарин – 1 ст. л.

мед – 3 ст. л.

коньяк – 3 ст. л.

часник – 3-4 зуб.

Чорний перець (мелений) – за смаком

гвоздика – за смаком


Як приготувати


·1 Приготуйте маринад. Воду влийте в каструлю, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Додайте сіль, цукор, чорний перець горошком, духмяний перець, розмарин і лаврові листочки, поваріть протягом декількох секунд, остудіть під кришкою.

·2 Зачищену свинину помістіть в остиглий маринад на 12 годин, потім переверніть і витримайте в рідини ще 12 годин. Ємність з м’ясом все етовремя повинна знаходитися в холодильнику.

·3 Приготуйте заправку. Для цього змішайте мед, подрібнений часник і коньяк.

·4 М’ясо дістаньте з маринаду, як слід обсушити його. Натріть сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

·5 На поверхні м’яса зробіть ромбовидні надрізи та щедро змастіть медової заправкою. До кожного ромбу прикріпіть по кубику ананаса за допомогою бутони гвоздики.

·6 Помістіть заготовку в рукав для запікання і відправте в духовку на 2,5 години при температурі 180 градусів. Потім пакет розріжте, ще раз змастіть м’ясо заправкою і відправте допікати до золотистої скоринки ще на 30 хвилин.

Якщо приготуєте м’ясо з ананасом без приводу, блюдо навіть самий похмурий будній день перетворить в яскравий і святковий. Ну а на святковому столі, – безумовно, гілка першості належатиме тільки цієї страви.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.