Соковитий м’ясний хліб з фаршу – це просте і в той же час незвичайне блюдо. Подати таку можна з гарніром або додати в м’ясну нарізку. Ласощів впору прикрашати святковий стіл, але швидкість приготування підкуповує, тому хочеться подати його вже сьогодні до вечері.
У вас можуть виникнути сумніви, чи варто додавати в хліб солоні або мариновані огірки. Однозначно варто! М’ясо просочиться тонким ароматом розсолів спецій, а блюдо придбає відсутню ноту кислинки.
Інгредієнти для рецепта
Яловичий фарш – 500 г
морква – 1 шт.
Мариновані огірки – 250 г
Цибуля – 1 шт.
часник – 3 зуб.
яйце – 1 шт.
Панірувальні сухарі – 3 ст. л.
Соняшникова олія – 1 ст. л.
Томатна паста – 2 ст. л.
сіль – за смаком
Чорний перець (мелений) – за смаком
Як приготувати
·1 Моркву натріть на тертці, подрібніть цибулю, пропустіть через прес часник. Огірки наріжте кубиками, злегка відіжміть.
·2 В миску викладіть фарш, додайте яйце, огірки, цибуля, морква і часник. Посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
·3 Форму для запікання змастіть соняшниковою малому, викладіть фарш і розрівняйте верх лопаткою. Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
·4 Зніміть фольгу і змастіть м’ясної хліб томатною пастою, а потім поставте в духовку ще на 10 хвилин. Готово!
Вийшло оригінальне і дуже смачна страва. У цьому ви переконаєтеся, покуштувавши навіть маленький шматочок м’ясного хлібця. Сподіваємося, що ідея припала вам до душі, і ви порадите рецепт своїм подругам, натиснувши «Поділитися».