М’ясний террин — рецепт приготування

Колись давно терміном terrine французькі кухарі називали керамічну вогнетривку форму з кришкою.Згодом ця назва отримало і блюдо, яке в ній випікали. Сьогодні терріном називають смачну м’ясну або рибну запіканку, щось середнє між паштетом і шинкою.

У «Зі Смаком» знайшовся відмінний рецепт м’ясного терріна, того самого, який подають у французьких ресторанах. Якщо вже ви зважилися здивувати когось своїм кулінарним талантом, саме це блюдо вам знадобиться для досягнення мети.


Інгредієнти для рецепта


свинячий фарш — 900 г

Куряче філе — 500 г

Цибуля — 4 шт.

фісташки — 50 г

яблуко — 1 шт.

чебрець — 1 ст. л.

петрушка — 1 Пуч.

апельсинова цедра — 2 ст. л.

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком

коньяк — 7 ст. л.

бекон — 400 г

Огірки мариновані — 125 г

Лавровий лист — 2 шт.


Як приготувати


·  1. Яблуко і цибулю очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками. Почистіть фісташки, сире куряче філе наріжте брусками.

·  2. Змішайте свинячий фарш, цибулю, фісташки, яблуко, чебрець, подрібнену петрушку і апельсинову цедру. Додайте сіль, перець і 4 ст. л. коньяку.

·  3. Глибоку форму для запікання застеліть скибочками бекону так, щоб краї звисали з бортів.

·  4. В середину викладіть решту інгредієнтів наступними шарами: третина фаршу, солоні огірки, половина курки. Полийте 3 ст. л. коньяку, посоліть і поперчіть. Далі шари слід повторити: фарш, курка, фарш. Трохи притисніть і накрийте вміст краями бекону.

·  5. Покладіть зверху терріна лавровий лист і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після того як блюдо охолоне, дайте йому настоятися в холодильнику протягом доби.

Ця закуска з легкістю замінить магазинні напівфабрикати: відтепер на вашому ранковому бутерброді буде красуватися скибочку французького терріна замість ковбаси з сумнівним складом. Поділіться цією ідеєю з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.