Листкове м’ясо — рецепт приготування

Листкове м’ясо домашнього приготування стане родзинкою святкової м’ясної нарізки. Навіщо купувати напівфабрикати сумнівної якості, коли є чудовий спосіб приготувати подібне ласощі самому?А як це зробити, вам із задоволенням підкаже «З Смаком».

На перший погляд, таке блюдо зможе осилити виключно досвідчена і терпляча господиня, але, повірте, готувати його набагато простіше, ніж здається. Сам процес займе близько години, решту часу піде на маринування під пресом і запікання.


Інгредієнти для рецепта


свиняча грудинка — 500 г

Сало — 200 г

Свинина — 300 г

свинячий мову — 2 шт.

вода — 1 л

сіль — 120 г

цукор — 50 г

розмарин — 0,5 ч. л.

Лавровий лист — 5 штук.

перець духмяний — 5 штук.

Чорний перець (горошком) — 5 штук.

гвоздика — 5 штук.

чебрець — 2,5 ч. л.

базилік — 1 ч. л.

часниковий порошок — 1 ч. л.

Гірчиця — 0,5 ч. л.

Соєвий соус — 2 ст. л.

Яблучний оцет — 1 ч. л.

Чорний перець (мелений) — 1,5 ч. л.

часник — 2 зуб.

желатин — 1 ч. л.

Болгарський перець — 0,5 шт.


Як приготувати


·  1. Виберіть широкий шматочок сала: він послужить основою для майбутнього листкового м’яса.Розріжте його поздовжньо на три частини.

·  2. У воду додайте 100 г солі, цукор, розмарин, лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю і суцвіття гвоздики. Поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння, потім зніміть розсіл і дайте йому охолонути до кімнатної температури.

·  3. Грудинку і сало замочіть в розсолі на 2-3 дня. Раз в день сало і м’ясо слід перевертати.

·  4. Відваріть мову до готовності, очистіть від шкірки і наріжте скибочками.

·  5. М’якоть мови, болгарський перець і часник наріжте кубиками, перемішайте. Додайте щіпку солі, желатин, 1,5 ч. л. чебрецю і мелений перець, знову все гарненько перемішайте.

·  6. Далі слід приготувати соус. Змішайте 20 г солі, 1 ч. л. чебрецю, базилік, сухий часник, гірчицю, соєвий соус і яблучний оцет.

·  7. Грудинку і сало дістаньте з розсолу, обсушити паперовими рушниками.

·  8. Грудинку змастіть соусом, викладіть зверху пласт сала, знову змастіть. Потім викладіть мову, пройдіться по ньому пензликом з соусом, накрийте другим шаром сала, знову змастіть.

·  9. Далі слід викласти суміш з п. 5, накрити листкове м’ясо шаром сала шкіркою вгору.

·  10. Змастіть блюдо соусом, акуратно перев’яжіть ниткою або викладіть в сітку для запікання.

·  11. Оберніть м’ясо папером для випічки і фольгою, поставте під прес і залиште на ніч в холодильнику.

·  12. Помістіть м’ясо у фользі з улаштування пресом (наприклад, чавунною кришкою) в духовку, розігріту до 80 градусів на 5 годин. Охолодіть м’ясо, не знімаючи преса.

Апетитне на вигляд, ароматне і пряне м’ясо не залишить байдужим нікого, але особливе враження таке блюдо справить на чоловіків. Приготувати таку розкішну закуску варто хоча б раз, тому радимо зберегти рецепт в закладках!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.