Лимонний торт – рецепт приготування

У цей святковий час до нас часто забігають друзі і родичі на чай, та й родину хочеться побалувати чимось смачненьким. Тоді-то і приходить на виручку цей десерт!

Тортик виходить з насиченим лимонним смаком і ароматом, але без зайвої кислоти. Можете додати в крем трохи апельсинового або мандаринового соку – вийде ще цікавіше!


Інгредієнти для рецепта


Цукрова пудра – 50 г

лимон – 2 шт.

цукор – 255 г

Вершкове масло – 230 г

Пшеничне борошно – 175 г

розпушувач – 1 ч. л.

яйце – 4 шт.


Як приготувати


·1 З’єднайте за допомогою міксера цедру одного лимона і 2-3 ч. л. лимонного соку, по 180 г цукру і вершкового масла, борошно, розпушувач і 2 яйця. Тісто має нагадувати густу сметану. Розподіліть тісто порівну в 2 форми діаметром 18 см. Випікайте при 170 градусах близько 40 хвилин.

·2 Збийте 2 яйця з соком одного лимона, перемістіть суміш в жаростійку миску, всипте 75 г цукру і цедру одного лимона. Перемішайте. Додайте 50 г м’якого масла. Поставте миску на водяну баню і готуйте 20 хвилин, весь час помішуючи, поки не загусне.

·3 Вийміть з духовки форми, через 30 секунд переверніть коржі на решітку. Повністю остудіть. Розріжте кожен навпіл за допомогою довгого тонкого ножа або суворої нитки. Промажьте кремом кожну половину і складіть торт.

·4 З’єднайте цукрову пудру з 1 ст. л. лимонного соку. Через 5 хвилин покрийте глазур’ю торт і присипте лимонною цедрою.

Подавайте, коли глазур затвердіє, з чаєм, кавою або соком. Насолоджуйтесь смачним тортом і діліться його рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.