Лимонний пиріг з меренгою — Рецепт приготування

лимонний пиріг з меренгою рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
150 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 8
Випічка Та Десерти

Лимонний пиріг з меренгою — не простий десерт, а ласощі, гідне званої вечері. Найприємніше в цьому десерті, що, хоч він і виглядає просто приголомшливо, в його приготуванні немає ніяких складнощів. Все, що вам необхідно, — зробити пісочне тісто, ніжну лимонну начинку і повітряну меренгу.

«Зі Смаком» пропонує вам спробувати цей казковий лимонний десерт. Ви гарантовано захочете приготувати його ще не раз!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 1,75 скл.

Вода – 480 мл

Цукор – 325 р

Вершкове масло – 200 г

Яйце – 5 шт.

Кукурудзяний крохмаль – 0,5 скл.

Лимонний сік – 0,5 скл.

Лимонна цедра – 2 ч. л.

Сіль – 1,25 ч. л.


Як приготувати


·  1 Змішайте борошно з 0,5 ч. л. солі, після цього додайте нарізане шматочками масло і збийте блендером до отримання великої крихти. Після цього додайте 1 яєчний жовток, збитий разом з 2 ст. л. води. Замісіть тісто, скачайте його в кулю і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.

·  2 Розкачайте тісто, покладіть його у форму для випікання, розподіліть по дну і стінкам і відріжте зайве. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Після цього дістаньте і остудіть корж.

·  3 Для приготування начинки спочатку треба зварити сироп. Для цього змішайте 250 г цукру, пів чайної ложки солі і 350 мл води в невеликій каструльці. Поставте суміш на вогонь і доведіть її до кипіння.

·  4 У склянці змішайте крохмаль і 80 мл холодної води. У вас повинна вийти однорідна кашка. Поступово додайте її в сироп, не перестаючи збивати його віночком, і варіть, поки сироп не загусне. Після цього зніміть з вогню.

·  5 4 жовтки Збийте з лимонним соком в невеликій мисці. Поступово додайте цю масу в гарячий сироп, постійно збиваючи його віночком. Знову поставте крем на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього проваріть ще хвилину і зніміть з вогню. Потім додайте терту лимонну цедру і 3 ст. л. вершкового масла. Перемішайте, злегка охолодіть і викладіть крем на піщану основу.

·  6 Білки збийте з 0,25 ч. л. солі в густу м’яку піну. Поступово додайте 75 г цукру, продовжуючи збивати в піну до стійких піків, як на безе. Викладіть білки на остигнула начинку, не залишаючи проміжків країв пирога.

·  7 Випікайте пиріг 15 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці, поки білкова меренга не стає червоною.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.