Лимонний пиріг Рецепт приготування

лимонний пиріг рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
120 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 5
Випічка Та Десерти

Пироги з лимонною начинкою печуть у багатьох країнах, схожі рецепти можна знайти в турецькій, вірменської, азербайджанської, грузинської кухні.

Тришаровий лимонник, рецепт якого ми хочемо вам запропонувати, відноситься до татарської кухні. Виявляється, солодка випічка у цього народу така ж апетитна і ароматна, як і м’ясна.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 2 скл.

Цукор – 6 ст. л.

Мед – 120 р

Молоко – 150 мл

Вершкове масло – 270 г

Сухі дріжджі – 7 г

Лимон – 1 шт.

Кориця – 1 трісок.


Як приготувати


·  1 В тепле молоко насипте 2 ст. л. цукру, розпустіть в ньому дріжджі і залиште на 20 хвилин.

·  2 Додайте опару 200 г розм’якшеного вершкового масла, частинами насипте просіяне борошно. Замісіть тісто, дайте йому відпочити під рушником протягом 15-20 хвилин.

·  3 лимон Очистіть від шкірки, видаліть кісточки, подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера, змішайте з медом і корицею.

·  4 Тісто розділіть на три частини, розкачати кожну тонким шаром. Неглибоку форму для випічки змастіть маслом (знадобиться близько 20 г) і застеліть першим шаром.

·  5 Викладіть на тісто частина лимонної начинки, накрийте другим шаром, повторіть. Одержаний закритий пиріг защипайте краю. Масло розімніть і змастіть їм пиріг, посипте цукром, що залишився.

·  6 Відправте пиріг в розігріту до 70 градусів духовку на 30 хвилин. Збільшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 30 хвилин.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.