Ледачі манти — рецепт приготування

На Кавказі, в Монголії та Узбекистані, Китаї та Туреччині місцеві жителі обожнюють готувати манти.Представники кожної з країн можуть годинами сперечатися про те, де саме це блюдо було приготовлено вперше. Оригінальні манти схожі на звичайні пельмені, ось тільки вони далеко не такі маленькі. Готують їх на пару і їдять руками. Просто, смачно, зручно. Але редакція «З Смаком» вирішила спростити завдання ще більше.

Як і всі подібні рецепти, ледачі манти готувати легко і просто! Ми пропонуємо начинку з яловичини, але також можна додати свинину. Поєднання цих двох видів м’яса в мантії просто ідеально. Додайте спеції за смаком, зліпите пиріжки, включіть пароварку і займайтеся своїми справами.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно — 800 г

яйце — 2 шт.

вода — 310 мл

сіль — 1 ч. л.

Соняшникова олія — 0,5 скл.

яловичина — 1 кг

Картопля — 3 шт.

Цибуля — 5 штук.

Чорний перець (мелений) — за смаком

Вершкове масло — 20 г

сіль — за смаком

паприка — 1 трісок.


Як приготувати


·  1. Висипати борошно гіркою на чисту поверхню. Зробіть лунку в середині і вбийте в неї яйця.Додайте 1 ч. л. солі. Щоб приготувати тісто, поступово додайте воду в муку і починайте замішувати.Ідеальне тісто на манти не дуже круте і не рідке, а еластичне.

·  2. Перенесіть тісто в ємність, накрийте кришкою і відставте в сторону.

·  3. Візьміться за приготування начинки. Зачистіть яловичину від плівки. М’ясо краще нарізати невеликими шматочками. Важливо, щоб всі шматочки були однаковими за розміром.

·  4. Очистіть картоплю від шкірки і наріжте цей овоч маленькими кубиками.

·  5. Очистіть цибулю. Всі цибулини краще нарізати досить великою соломкою.

·  6. Змішайте м’ясо з картоплею. Потім додайте цибулю і дуже ретельно змішайте все. Кубики картоплі і цибулю повинні розподілитися в яловичині рівномірно. Додайте сіль, а також перець.

·  7. Підготуйте дві тарілки і посипте їх невеликою кількістю борошна. Зробіть те ж саме з поверхнею, на якій вам зручно буде ліпити манти.

·  8. Скрутіть тісто в ковбаску і розділіть її на 4 частини. Кожен з чотирьох шматочків необхідно ретельно обваляти в борошні і злегка придавити. В результаті у вас будуть коржі.

·  9. Візьміть качалку. Розкачайте кожну корж: пласт тесту повинен вийде трохи товщі, ніж ви зазвичай робите на вареники.

·  10. Візьміть першу корж. За допомогою кондитерської кисті змастіть її соняшниковою олією.Викладіть начинку рівномірно по поверхні коржа.

·  11. Зліпити пиріжок, з’єднавши два протилежних кінця коржі. Виконайте те ж саме з іншими коржами.

·  12. Візьміть пароварку. Змастіть лотки для варіння соняшниковою олією і перекладіть в них пиріжки.Збризніть їх зверху водою. Залийте в чашу мультиварки окріп. Після викладіть каструльки з мантами зверху. Варіть їх на пару. Ви витратите приблизно 60 хвилин.

·  13. Готові манти треба змастити вершковим маслом.

Якщо вам здається що фарш сухуватий, можна додати 2 ст. л. води. Щоб посилити смак і аромат кавказького страви посипте його дрібкою паприки. Такий не зовсім стандартний підхід до приготування цієї страви не розчарує. Рідні захочуть насолоджуватися таким соковитим блюдом кожен день.Розкажіть друзям про новий підхід до старого рецепту!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.