Ледачі біляші – рецепт приготування

«Вак беляш», або «малий пиріг» – традиційне блюдо башкирської кухні. Нам воно знайоме як беляш – далекий родич пирогів з м’ясом. Звичайно ж, це не святкова страва, яким пригощають гостей. Але, як показує досвід, найпростіша домашня їжа завжди найсмачніша. Не згодні?

Купуючи беляш, кожен другий в черговий раз дає собі обіцянку приготувати такий же будинку, щоб насолоджуватися смаком, коли захочеться. Але лише деякі дотримують слова, адже приготування біляшів за оригінальним рецептом забирає чимало часу. Якщо і хочеться, і колеться, зверніть увагу на цей рецепт. Кабачкові біляші з м’ясом – то, що вам сподобається!


Інгредієнти для рецепта


кабачок – 1 шт.

Куряче філе – 170 г

Картопля – 2 шт.

часник – 6 г

яйце – 1 шт.

манка – 3 ст. л.

зелень – Пуч.

розпушувач – 0,5 ч. л.

Соняшникова олія – 100 мл

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Наріжте куряче філе шматочками. Висипати м’ясо в чашу блендера, додайте до нього часник, щіпку солі і перцю. Гарненько змішайте всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса. Якщо у вас немає блендера, можна зробити таку ж масу за допомогою м’ясорубки. Перекладіть отриманий фарш в миску.

·  2. Зваріть картоплю в шкірці. Натріть картоплю і 1 великий кабачок на дрібній тертці. Завдяки картоплі текстура біляшів буде більш м’якою.

·  3. Додайте до овочевої масі 1 яйце і перемішайте всі інгредієнти ложкою.

·  4. Подрібніть зелень і додайте її до картоплі і кабачків. Загущатися тісто потрібно за допомогою манної крупи. Гарненько перемішайте всі інгредієнти: манна крупа почне розбухати, вбираючи сік з кабачка.

·  5. Щоб біляші були пишними і повітряними, не забудьте додати розпушувач.

·  6. Солити і перчити тісто потрібно в самому кінці.

·  7. Тепер розігрійте рослинне масло на сковороді. За допомогою ложки викладіть кабачкової тісто, а зверху на нього – курячий фарш. Закрийте фарш ще одним шаром кабачкової тесту.

·  8. Обсмажте кожен беляш з двох сторін на середньому вогні до готовності. Щоб визначити, скільки часу в середньому потрібно на прожарювання, просто спробуйте один беляш.

Якщо фарш вийшов густим, додайте 30-50 мл томатного соку або води. А ось якщо овочеве тісто рідкуватий, можна досипати 1-2 ст. л. муки. Подавайте повітряні біляші зі свіжими овочами або своїм улюбленим соусом. Після такої трапези вас не буде мучити відчуття тяжкості, як після традиційного тесту. Та й смак біляшів вам точно сподобається. Розкажіть друзям про новий оригінальному рецепті!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.