Кускус з овочами – рецепт приготування

Кускус – традиційне блюдо магрибську або берберської кухонь. Раніше виготовляли крупу виключно вручну з води і манки, сьогодні процес автоматизований, і знайти продукт можна практично в будь-якому супермаркеті.

Страви з кускусу асоціюються з чимось загадково-східним, колоритним. І якщо ви ще не знайомі з цією смачною крупою, «З Смаком» розповість, як приготувати з неї просте і ситне блюдо.


Інгредієнти для рецепта


кускус – 1 скл.

Цибуля – 1 шт.

морква – 1 шт.

Болгарський перець – 2 шт.

Перець чилі – 1 шт.

помідор – 3-4 шт.

кабачок – 200 г

часник – 3 зуб.

вода – 1 скл.

петрушка – 0,5 Пуч.

Оливкова олія – 4 ст. л.

сіль – за смаком

Лимонний сік – за смаком


Як приготувати


·  1. Вимийте і очистіть овочі: з болгарського перцю видаліть насінну коробку, з цибулі, часнику, моркви і кабачка (якщо великий) зніміть шкірку.

·  2. Подрібніть цибулю, моркву. Наріжте дрібними кубиками і обсмажте овочі на рослинному маслі.

·  3. Кубиками в три рази більші за наріжте кабачок і болгарський перець, відправте в сковороду з цибулею і морквою. Додайте нарізаний перець чилі. Обсмажуйте овочі протягом 5-6 хвилин, постійно помішуючи.

·  4. Додайте подрібнений часник, посоліть і перемішайте. Влийте воду (можна замінити на овочевий або м’ясний бульйон), потім додайте сухий кускус. Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь, тушкуйте протягом 5 хвилин.

·  5. Подрібніть листя петрушки, попередньо видаливши стебла, потім додайте в готову страву.Збризніть кускус лимонним соком, перемішайте – готово!

Кускус з овочами – це оригінальний гарнір до м’яса і риби. Домашні коржі або лаваш підкреслять східний колорит вашого вечері. Як вам ідея?

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.