Курячі ніжки в мультиварці з імбиром

Такий доступний продукт як курка став настільки звичним, що вже нікого не здивувати стравою з цього птаха. Що поробиш, якщо сьогодні це м’ясо для сімейного бюджету найоптимальніше. Ось і доводиться господаркам подавати цей продукт в різному вигляді, щоб меню не виглядало бідно і одноманітно. Створити ж блюдо з курки з абсолютно новим смаком допоможе імбир.

Складові:

  • гомілку курчати 10 шт.;
  • великий апельсин;
  • соєвий соус темний 2 ст.л.;
  • свіжий імбир 1 шт.;
  • 3 головки цибулі;
  • пекучий перець свіжий 1 стручок;
  • вершки 30% 1 ст.;
  • 0,5 ст. л. цукру;
  • 3 зубки часнику.

Приготування.

Спочатку замаринуйте ніжки. Саме маринад створює дуже яскравий і новий смак м’яса. Очистіть і натріть імбир на тертці. Руками вичавити сік імбиру в сотейник. Розріжте апельсин і видавіть з нього сік. Намагайтеся, щоб кісточки не були в соус. Вони дають трав’яну гіркоту маринаду. Поставте сотейник з маринадом на повільний вогонь, висипте в нього цукор і покладіть очищений від насіння перець для аромату. Після варіння він практично втратить свою гостроту, але відтінок все одно залишиться. Якщо переживаєте, що блюдо буде пекучим, то можете покласти зовсім трохи перцю. Помішуйте, не даючи кипіти, поки не загусне маринад, а потім остудіть.

Розділіть на 4 частини цибулю і наріжте тонко уздовж кілець. Добре посоліть і розімніть його, щоб руки стали вологими від соку. Викладіть його в остиглий маринад, додайте соєвий соус. Змішайте курячі ніжки з маринадом і залиште на півгодини. Такий маринад добре оживляти курку, дасть їй дуже приємну кислинку і солоність, а при обсмажуванні допоможе створити карамельну корочку з дуже цікавим смаком. Виберіть режим «жарка» в мультиварці, налийте в форму масла і дочекайтеся, поки воно добре розігріється.

Потім викладіть курячі ніжки в один шар. Ті ніжки, які не вмістилися, обсмажте другим заходом. Необхідно максимально швидко створити корочку на ніжках. Але якщо укласти їх в кілька шарів, то вони почнуть виділяти багато соку, ємність охолоне, а скоринка не вийде. Підсмажені курячі ніжки укладіть на дно, залийте не холодно вершками і додайте сік з маринаду. Долийте теплої води, щоб ніжки повністю вкрилися, закиньте очищений часник, виберіть режим «гасіння» і чекайте 30 хв. Готові курячі ніжки будуть настільки м’які, що їх можна буде їсти губами, а смак настільки різноманітний, що все будуть в захваті. Зверніть вашу увагу і на наступний схожий рецепт це рецепти з курячих гомілок можливо він вас так само зацікавить. Приємного вам апетиту!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.