Приготувати курку можна 1000 й 1 способом, але серед них все ж знайдеться особливий, ваш незмінний фаворит. На це почесне звання цілком може претендувати рецепт приготування курячих гомілок й стегон, яким з вами ми поспішаємо поділитися сьогодні.
Маринується курочка в соєвому соусі з набором пряних трав, список яких можна поповнити своїми найулюбенішими. Вам знадобиться рукав для запікання: в ньому м’ясо виходить м’яким, соковитим, крім того, вам не доведеться відмивати деко від жиру.
Інгредієнти
- Куряча гомілка – 6 шт.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Соняшникова олія – 50 мл
- Паприка – 1 трісок.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Часник – 1 шт.
Як приготувати
Курячі ніжки або стегна (можна і те, і те) вимити та обсушити.
Змішайте сіль, паприку, сушений часник, чорний перець і прованські трави. Отриманою сухою сумішшю натріть кожен шматочок.
Змішайте соєвий соус з соняшниковою олією, залийте курку і залиште на 30 хвилин маринуватися.
Помістіть гомілки в рукав для запікання, зафіксуйте один край кліпсою і акуратно влийте в середину маринад, зафіксуйте другий край.
Викладіть рукав на протвінь та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення готування, розріжте верхню частину рукава, щоб курочка підрум’янилася. Робіть це обережно, щоб не витік сік.
Курячі гомілки в рукаві – рецепт приготування відео:
Цей спосіб підійде для приготування м’ясистих частин тушки, а ось хрусткі крильця радимо запікати в медовому соусі. Якщо рецепт припав вам до смаку, не забувайте ділитися корисною інформацією з друзями!