Тип:
Другі страви
Час:
120 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 4
Курка
Хестон Блюменталь — неймовірно талановитий кухар-самоучка, який обожнює всілякі експерименти з продуктами.Завдяки своїй цікавості і бажанням зрозуміти хімічні і фізичні процеси, що відбуваються при готуванні, він винаходить все нові способи приготування самих звичних продуктів.
Цей кулінарний алхімік винайшов революційний спосіб приготування курки, при якому вона виходить дуже соковитою. Справа в тому, що, якщо готувати м’ясо птиці при високій температурі, воно стискається і буквально видавлює з себе всі соки. Якщо ж температура в духовці буде помірною, курка чудово пропечеться і соки нікуди не подінуться.
Інгредієнти для рецепта
Куряче філе – 1 кг
Вода – 1 л
Сіль – 4 ст. л.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Морська сіль – 1 ч. л.
Часниковий порошок – 0,5 ч. л.
Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
Паприка – 0,25 ч. л.
Як приготувати
· 1 Для початку потрібно замаринувати філе куряче в сольовому розчині. Для цього змішайте 4 ст. л. звичайної солі в літрі води кімнатної температури. Занурте в розчин філе на 15-30 хвилин. Якщо у вас достатньо часу, покладіть філе в розчин і відправте в холодильник на 4-8 годин.
· 2 Просушіть його і покладіть курку у форму для запікання.
· 3 Змастіть філе розтопленим вершковим маслом і посипати морською сіллю і спеціями.
· 4 Запікайте курку в розігрітій до 90 градусів духовці 35-45 хвилин.
· 5 Після цього дістаньте куряче філе з духовки і дайте йому «відпочити» протягом 45 хвилин.
· 6 Для отримання апетитної рум’яної скоринки відправте філе ще на 5-10 хвилин у розігріту до 260 градусів духовку.