Курка до свята

Курочка виходить соковитою, добре пропечене з неймовірно ніжним і пряним м’ясом. Її можна подавати до свята, або до обіду, розрізавши на порційні шматочки практично з абсолютно будь-яким гарніром. Вона підійде і до овочів, і до повітряного картопляного пюре, і навіть до рису.

Для приготування використовуйте тільки свіжу і угодовану курочку, вона тоді буде соковитою і добре прожариться в духовці. За даним рецептом можна приготувати також качку, і навіть гусака, але частинами.

Отже, для приготування:

• Великого бройлера
• Суміш трав – на ваш розсуд
• Базилік, чебрець – трохи
• Горчицу з майонезом – трохи
• Сіль, часник і перець

Птицю добре випатрати, вимити зсередини і зовні, при необхідності навіть обпалити над вогником. Весь зайвий жир і некрасиву шкіру зріжте ножем і викиньте в сміття. Просушіть, адже вода в ній не повинна бути. Покладіть на тарілку чекати свого часу.

Тепер займіться спеціями, висипте їх в тарілку, додайте подрібнений часник, і перець з сіллю, змішайте і влийте трохи масла. Натріть отриманою сумішшю тушку, і дайте просочитися протягом години.

Поки птах буде просочуватися, займіться соусом, для якого потрібно буде змішати майонез з гірчицею. При його приготуванні потрібно використовувати тільки свіжу гірчицю, так як вона з часом має властивість змінювати свою гостроту. Тому, якщо хочете отримати пікантну і ніжну птицю, завжди використовуйте свіжу горчічкі.

Змішайте в рівних частинах майонез і гірчицю, цією сумішшю натріть рясно бройлера, як всередині, так і зовні. Залиште курочку просочуватися протягом півгодини, щоб гірчиця з майонезом глибше просочилася в м’ясо.

Цим часом підготуйте форму або деко, при бажанні можете змастити жиром, а можете цього і не робити, так як під час запікання курочка виділяє отже, занадто багато жиру. Промаринуватися птицю укладіть у форму, і зав’яжіть їй ніжки шпагатом, щоб вона була гарніше.

Розігрійте духовку до 190 ° C, і готуйте протягом 1,5 годин, періодично поливаючи її соком, який буде рясно виділятися під час готування. Готову птицю вийміть з духовки, перекладіть на красиву тарілку, при бажанні можете обсипати рубаним часником і прикрасити свіжою зеленню.

Якщо курка призначається на обід порційними шматками, то розріжте птицю на шматки, зверху можете посипати кожен шматок тертим сиром, і на хвилинку поставте в мікрохвильовку, щоб він розплавився. В результаті у вас вийде просто неймовірно смачне і ситне куряче м’ясо.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.